Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.02.2015.

23:17

LE: Ljajić "pogurao" Romu do 1/8f

Fudbaleri Rome plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, pobedom nad Fejenordom 2:1 u Roterdamu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Rimljane je do trijumfa na neprijateljski raspoloženom De Kojpu "pogurao" Adem Ljajić, golom u nadoknadi prvog poluvremena.

U desetom minutu drugog dela usledio je 15-minutni prekid jer su domaći navijači podivljali nakon isključenja Te Vredea, da bi Fejenord izjednačio u prvom napadu po povratku na teren. Ipak, žrtva domaćih navijača Žervinjo ekspresno vraća Romi prednost, te odvodi je među 16 najboljih u LE.

Posle kiksa kod kuće (1:1), Roma je krenula ofanzivno u Roterdamu, te preko Totija, Pjanića i De Rosija namučila domaću odbranu u prvom poluvremenu.

Fejenord je odolevao Rimljanima sve do nadoknade prvog poluvremena kada Adem Ljajić odlično reaguje na drugoj stativi posle centaršuta Vasiliosa Torosidisa i donosi vođstvo "vučici".

Posle mirnih prvih deset minuta nastavka, usledio je haos na De Kojpu. Sudija Klemen Turpin je isključio Mičela te Vredea zbog oštrog starta, nakon čega su domaći navijači podivljali.

Zbog rasističkih uvreda i gađanja Žervinja rekvizitom u obliku banane, glavni arbitar je prekinuo meč i povukao igrače u svlačionice. Posle 15 minuta pauze utakmica je nastavljena.

Ovaj prekid je ispao odličan za domaćina koji odmah po nastavku igre stižu do izjednačenje. Samo što je ušao u igru Elvis Manu postiže pogodak.

Međutim, kratko je trajala radost domaćih navijača kojima se na savršen način osvetio Žervinjo. Tamnoputi napadač Rome je pola sata pre kraja postigao novi gol za Romu.

Nakon toga Rimljani su se povukli, potpuno zatvorili sve prilaske svom golu, te sačuvali vođstvo i prošli dalje.

Žreb parova osmine finala je 12. marta, a prvi mečevi igraju se 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve