Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.02.2015.

21:43

Lovren izbacio Liverpul iz Evrope

Promašajem Dejana Lovrena u petoj penal seriji u Istanbulu, Liverpul je eliminisan iz Lige Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Bešiktaš je sjajnim golom rezerviste Tolgaja Arslana 15-ak minuta pre kraja revanša anulirao minus sa Enfilda, te izborio produžetke u 1/16 finala Lige Evrope.

Tokom prodžetaka nijedan tim nije rizikovao, pa su odlučili penali. Igrali obe ekipe su bili perfektni sa bele tačke, posebno domaćin, sve do pete serije. Dejan Lovren je uzeo loptu i šutirao preko gola, pa je Bešiktaš prošao dalje.

Tim Slavena Bilića je u potpunosti nadigrao engleskog velikana u revanšu. Bešiktaš je tokom celog meča konrolisao igru, i konstantno pretio "redsima".

Ipak, prvu konkretnu akciju napravili su gosti, ali je Gonen u 33. minutu zaustavio šut Staridža koji je uputio sa ivice kaznenog prostora.

U završnici poluvremena zapretio je i domaćin, Olkaj Sahan je dobio loptu u šesnaestercu, ali je Minjole nastavio sjajnu formu.

Usledila je žestoka borba u sredini terena u drugom delu meča, kada crno-beli na oduševljenje navijača stižu do prednosti.

Rezervista Tolgaj Alkan, nakon što je u 70. minutu šutirao za malo pored stative, dva minuta kasnije namešta nišanske sprave i sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora trese mrežu Liverpula.

U drugom minutu nadoknade vremena sreća je spasla goste, Demba Ba trese prečku, pa su usledili produžeci. U dodatnih pola sata viđena je samo jedna šansa, opet je Ba bio glavni akger, ali ga je Minjole zaustavio.

Usledili su penali, Ba, Tore, Kavlak, Hačinson i Arslan su bili neumoljivi za Bešiktaš, ali su ih pratili Lambert, Lalana, Džan i Alen. Onda je loptu uzeo Dejan Lovren, i šutirao preko gola.

To je izazvalo erupciju na stadionu Bešiktaša, domaći navijači su sa igračima proslavljali izbacivanje jednog od najtrofejnijih evropskih klubova.

Žreb parova osmine finala je 12. marta, a prvi mečevi igraju se 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve