Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.02.2015.

19:59

LE: Mitrović strelac, Rusi među 16

Dva ruska predstavnika, Dinamo Moskva i Zenit iz Sankt Peterburga, prvi su se plasirali u osminu finala Lige Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Dinamo je eliminisao Anderleht sa 3:1 posle preokreta, a Belgijancima nije pomogao ni gol Aleksandra Mitrovića za vođstvo u prvom poluvremenu.

Mnogo lakši posao imao je Zenit koji je u Sankt Peterburgu predvođen Hoseom Rondonom razbio PSV sa 3:0.

Na otvaranju oba meča domaćini su bili opasniji, u Moskvi su Jasupov i Vanker pratili Belgijancima, ali su golman Proto i promašaj spasili Anderleht.

Znatno konkretniji bio je Zenit, koji je na Petrovskom krenuo silno ka golu PSV-a, ali Rondon dva puta i jednom Hulk nisu uspeli da savladaju Zoeta.

Posle pola sata igre u istom minutu na oba meča postignut je po gol. Aleksandar Mitrović je sjajno izbegao ofsajd zamku i šokirao Moskovljane za vođstvo Anderlehtu, dok je Hose Rondon imao "treću sreću" i pogodio za prednost Zenita protiv PSV-a, posle nesebičnog proigravanja Danija.

U nastavku poluvremena u Moskvi nije bilo uzbuđenja, Dinamo je imao inicijativu, ali su napadi bili jalovi. S druge strane, Zenit je nastavio da napada gol PSV-a, ali su sjajne šanse propustili Hulk i Garaj.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Dinamo je izjednačio, a Zenit duplirao prednost. U Moskvi je Aleksej Kozlov natrčao na odbijenu loptu i šutirao sa 25 metara po zemlji, a lopta iako je išla po sredini gola, prošla je kroz noge iskusnom golmanu Protou.

Dva minuta kasnije Mitrović je imao sjajnu šansu da drugim golom vrati vođstvo Anderlehtu. Dočekao je centaršut, gađao je glavom, ali je lopta otišla pored desne stative.

U Sankt Peterburgu, Hulk je sve sam uradio i sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora dijagonalom verovatno rešio dvomeč sa PSV-om.

U međuvremenu je i PSV dobio penal u Sankt Peterburgu, nakon igranja Garaja rukom u kaznenom, ali iako je Luk de Jong dobro šutirao, Lodigin ga je "pročitao" i sprečio povratak gostiju u meč.

Samo pet minuta kasnije PSV je stigla kazna, a Hose Rondon koristi odbitak i postiže drugi gol na meču. PSV je do kraja meča bio nemoćan na Petrovskom, dok su ga potpune katastrofe spasili promašaji Danija, Šatova i Neta.

U Moskvi je Jonov umalo postigao treći meč za Dinamo 12 minuta pre kraja, da bi u prvom minutu nadoknade vremena Antoni Vanden Bore promašio zicer za izjednačenje i prolazak Anderlehta. Dobio je loptu u kaznenom prostoru, uhvatio je volej, ali je šutirao preko gola.

U petom minutu nadoknade vremena Dinamo je potvrdio trijumf. Nakon sjajne asistencije Jurija Žirkova, mrežu je preciznim udarcem pogodio veteran Kevin Kuranji.

Žreb parova osmine finala je 12. marta, a prvi mečevi igraće se 19.

Liga Evrope 1/16 finala, revanš mečevi:
Dinamo Moskva – Anderleht 3:1 (prvi meč 0:0)
Kozlov 47, Jusupov 64, Kuranji 90+5 – Mitrović 29
Zenit – PSV 3:0 (1:0)
Rondon 29, Hulk 48, 67

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve