Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.02.2015.

13:46

I Evropa o slučaju 'pištolj'

Srpski fudbal dotakao je novo dno prošlog vikenda, kada je igraču Novog Pazara Žarku Udovičiću prećeno pištoljem posle promašenog penala.

Izvor:

Autor:

Default images
SS/mirror.co.uk

Levi bek Pazara promašio je penal protiv Rada na Banjici, njegov tim je na kraju poražen minimalnim rezultatom, a njemu je u svlačionici posle meča uperen pištolj u glavu.

Cela priča još uvek nije dobila epilog, s obzirom da napoznati navijači i dalje nisu uhapšeni, a Udovičić je u međuvremenu najavio zahtev za raskid ugovora, istakavši da se neće vraćati u Pazar.

On je za B92 potvrdio da se plaši za svoju bezbednost, kao i da se neće vraćati u Pazar, ističući da je jedan od navijača uperio pištolj u njega.

Ovom pričom bavili su se i engleski portali 'Mirror'. 'Guardian' i 'Daily Mail', kao i jedan od vodećih evropskih portala 'Eurosport'.

'Miror' do detalja prenosi sva dešavanja sa stadiona na Banjici, konstatujući da je srpski fudbal "dotakao novo dno" dok je 'Daily Mail' preneo pisanje agencije Rojters. 'Eurosport' takođe prenosi Rojtersovu vest, ali uz saopštenje Sindikata profesionalnih fudbalera (FIFPro).

"Kao svaki profesionalni radnik, svaki fudbaler ima pravo da radi u bezbednom okruženju. Stvaranje takvog okruženja je isključivo na fudbalskim i državnim zvaničnicima", stoji u saopštenju FIFPro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve