Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.02.2015.

21:05

Seltik u 93' do 3:3, remi u Londonu

Fudbaleri Ajaksa, Gengama, Liverpula, Sevilje i Viljareala ostvarili su pobede u prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Stringer

U derbiju ove faze između Totenhema i Fiorentine nije bilo pobednika, pošto je meč u Londonu završen nerešeno 1:1.

Najzanimljivije bilo je u Glazgovu gde je Inter posle 13 minuta vodio sa 2:0 protiv Seltika. Domaći su se vratili preko Armstronga, da bi u finišu poluvremena Palasio ponovo vratio prednost 'Nerazurima'. Ipak, Džon Guideti doneo je u 93. minutu remi i nadu Seltiku.

Liverpul je pogotkom Marija Balotelija sa bele tačke savladao Bešiktaš (1:0), istim rezultatom Sevilja je dobila Borusiju Menhengladbah, kao i Ajaks Legiju.

Gengam je posle preokreta pobedio Dinamo Kijev sa 2:1, Viljareal je istim rezultatom savladao Salcburg, dok je jedini susret završen bez golova bio onaj između Anderlehta i moskovskog Dinama.

U mečevima odigranim od 19 časova Napoli, Everton i Klub Briž došli na korak su od osmine finala Lige Evrope, a polovinu posla odradili su Dnjipro, Volfsburg i Zenit.

Derbi na ’Vajt Hart Lejnu’ završen je bez pobednika, ali će zadovoljnija ipak biti Fiorentina koja na revanš putuje sa golom u gostima.

Totenhem je odlično otvorio susret, pošto je već u šestom minutu imao 1:0 – strelac je bio Roberto Soldado, uhvativši odličan volej nekih 11 metara posle kornera Paulinja.

Vredan gol za goste delo je defanzivca Basante, koji se u drugom uzastopnom meču upisao u strelce.

Činilo se u 13. minutu da će Inter ubedljivo slaviti u Glazgovu, pošto je vodio sa 2:0. Prvo je Šaćiri načeo mrežu Gordona iskoristio sjajnu asistenciju Kuzmanovića i iz drugog pokušaja postigao pogodak. Palasio je duplirao vođstvo kada mu se posle jedne gužve odbila lopta i on je poslao ispod protivničkog golmana.

Ipak, usledio je brz povratak domaćih koji su u samo dva minuta stigli do izjednačenja – u 24. minutu Armstrong je krunisao sjajnu akciju Metjusa, da bi 120 sekundi kasnije Kampanjaro poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Ipak, Italijani su u poslednjem minutu prvog dela igre stigli do novog vođstva preko Palasija, koji je do drugog gola stigao nakon katastrofalne greške golmana Gordona.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima – Seltik se borio da izjednači u drugom poluvremenu i sreća ih je pogledala u trećem minutu nadoknade. Nakon jedne duže akcije Guideti je u kaznenom prostoru prihvatio sjajno dodavanje Hendersona i poslao loptu u suprotne rašlje za nadu Seltika pred revanš u Italiji.

Zdravko Kuzmanović odigrao je odlično do 79. minuta kada ga je zamenio Dodo, dok Nemanja Vidić i Stefan Šćepović nisu dobili priliku.

Mario Baloteli ponovo je bio čovek odluke, a u 85. minutu sigurno je realizovao penal koji je skrivio Ramon. Pre kasnog gola Italijana sa bele tačke publika na ’Enfildu’ videla je utakmicu punu prilika, a domaće je u nekoliko navrata spasao sjajni golman Minjole.

S druge strane, najviše su pretili Danijel Staridž i Džordan Henderson, a fenomenalan šut sa više od 40 metara poslao je Moreno, kada je Genen izbacio u korner.

Lazara Marković zbog neshvatljive suspenzije nije igrao za Liverpul.

Miroslava Radovića nije bilo u timu Legije koji je izgubio na gostovanju Ajaksu, a trijumf ’Kopljanicima’ doneo je Milik deset minuta pre poluvremena. On je postigao izuzetno lep gol plasiravši loptu sa nekih 16 metara u gornji levi ugao. Rišairo Živković nije ulazio u igru.

Gengam je tek u poslednjoj trećini susreta uspeo da preokrene protiv kijevskog Dinama, koji je celo drugo poluvreme igrao sa dva igrača manje zbog isključenja Jarmolenka i Belhanda. Prethodno je za goste pogodio Veloso u 19. minutu, ali su Buvo i Dijalo golovima glavom iskoristili brojčanu prednost.

Ibora je pogodio za minimalnu prednost Sevilje nad Menhengladbahom, a Viljareal je poboljšao učinak španskih klubova u drugom terminu. Ponovo je ove sezone sjajan duo Vijeto-Čerišev bio najzaslužniji za trijumf. Prvi je upisao dve asistencije, dok je drugi postigao pobedonostni pogodak posle golova Učea sa jedne i Sorijana sa druge strane.

Aleksandar Mitrović i Anderleht nisu pronašli put do mreže Dinama iz Moskve, iako su šutnuli 25 puta. Upravo je Mitrović propustio dve od pet najboljih prilika za belgijskog šampiona.

Revanš mečevi na programu su sledeće nedelje.

Liga Evrope, 1/16 finala:
Anderleht – Dinamo Moskva 0:0
Liverpul – Bešiktaš 1:0

(Baloteli 85(p))
Totenhem – Fiorentina 1:1
(Soldado 6 - Basanta 36)
Seltik – Inter 3:3
(Armstrong 24, 25, Guideti 90+3 - Šaćiri 4, Palasio 13, 45)
Gengam – Dinamo Kijev 2:1
(Buvo 71, Dijalo 75 - Veloso 19)
Viljareal – Salcburg 2:1
(Uče 32, Čerišev 54 - Sorijano 48(P))
Ajaks – Legija 1:0
(Milik 35)
Sevilja – Borusija Menhengladbah 1:0
(Ibora 70)

Odigrano od 19 časova:
Olborg – Klub Briž 1:3 (0:2)
Helenijus 71p Ulare 25, Refaelov 29, Petersen 61ag
Roma – Fejenord 1:1 (1:0)
Žervinjo 22 – Kazim-Ričards 55
Dnjipro – Olimpijakos 2:0 (0:0)
Kankava 51, Rotan 50
Torino – Atletik Bilbao 2:2 (2:1)
Lopes 18m 42 Vilijams 9, Gurpegi 73
Trabzonspor – Napoli 0:4 (0:3)
Enrike 6, Iguain 20, Gabijadini 27, Sapata 90+2
Volfsburg – Sporting 2:0 (0:0)
Dost 47, 63
Jang Bojs – Everton 1:4 (1:3)
Oro 10 Lukaku 24, 39, 58, Koleman 28
PSV – Zenit 0:1 (0:0)
Hulk 64

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve