Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.02.2015.

10:55

Može li iko nadmašiti Mesija?

Najbolji igrač Barselone Lionel Mesi u nedelju je ispisao nove stranice istorije španske Primere, iako ima samo 27 godina.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Mesi je u duelu sa Atletik Bilbaom u gostima stigao do 105. asistencije u španskom prvenstvu, čime se izjednačio sa Portugalcem Luišom Figom na čelu večne liste.

Nema sumnje da će Argentinac vrlo brzo ostati sam na vrhu liste asistenata i tako novi rekord pridodati onom za najboljeg strelca Primere sa 267 pogodaka.

Iza njih ostali su Šavi Ernandes sa 95 i još jedan igrač Barselone, Dani Alveš sa 92.

Momak iz Rosarija bio je glavna figura na ’San Mamesu’, pošto je postigao gol, namestio dva, posle njegovog šuta Oskar de Markos ubacio je loptu u svoju mrežu, dok je bio inicijator akcije u kojoj je Pedro potvrdio trijumf Katalonaca od 5:2.

Mesi je ove sezone upisao 23 pogotka u ligi, četiri manje od Kristijana Ronalda, ali je najbolji asistent sa 12 uspešnih dodavanja – tri više od Portugalca i Čeriševa iz Viljareala.

„Privilegija je trenirati Mesija i ovaj tim. Mogu samo da uživam i nastavim naporno da radim. Tokom svake sezone tim ima uspone i padove, najkonstantniji će osvojiti prventsvo, ali ćemo na to čekati do samog kraja“, rekao je trener Barselone Luis Enrike.

Kapiten argentinske selekcije od početka 2015. godine učestvovao je kod 14 golova svog kluba (9-5), što je duplo više od prvog sledećeg na listi – Marija Mandžukića. Među prvih pet u ovoj kategoriji su njegovi saigrači iz napada Nejmar i Luis Suares, sa po šest učešća kod pogodaka.

„Ne mislim da smo nezaustavljivi, ali radimo mnogo kako bismo pomogli timu. Siguran sam da ćemo još više pobeđivati i postajati bolji. Ide nam dobro i moramo nastaviti da radimo stvari koje radimo i sada. Srećni zbog partija koje pružamo na terenu. Koncentrišemo se samo na naš posao, ali ono što smo uradili protiv Bilbaa je bilo spektakularno“, naveo je Nejmar.

Suares se posle slabog starta u ’Blaugrani’ polako vraća u formu, a ističe da uživa igrajući sa Mesijem i Nejmarom.

„Zadovoljstvo je igrati pored fenomena kakvi su Leo i Nejmar“, dodao je Urugvajac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve