Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.01.2015.

21:51

KK: Bilbao, Viljareal, Sevilja...

Fudbaleri Atletik Bilbaa, Hetafea, Sevilje i Viljareala plasirali su se posle revanš mečeva u četvrtfinale španskog Kupa kralja.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos, File

Bilbao je kod kuće poražen od Selte, ali je u narednu fazu prošao zahvaljujući trijumfu od 4:2 u prvom susretu.

Na ’San Mamesu’ nije bilo golova u prvom poluvremenu, a već na startu drugog Ečeita je vratio nadu gostima.

Desetak minuta kasnije Atletik je upao u još veći problem, kada Mikel Riko napravio penal, koji je Oreljana sigurno realizovao. Međutim, ekipa iz Viga do kraja duela nije uspela da pripreti i Bilbao je slavio.

Hetafe je na svom terenu dočekao Almeriju posle nerešenog ishoda pre nedelju dana (1:1), a gol vredan četvrtfinala postigao je Vaskes petnaestak minuta pre kraja.

Najviše golova, čak četiri, viđeno je u San Sebastijanu, gde je Viljareal umalo prokockao veliku prednost. ’Žuta podmornica’ imala je minimalnu prednost pred revanš, a već u 27. minutu Moreno je pogodio za 0:1. Ipak, Vela je izjednačio pred odlazak na odmor, da bi gostima novu prednost doneo Đovani Dos Santos u 73. Esteban Granero dva minuta kasnije iskoristio je asistenciju Vele i doneo dramu, ali do kraja nije bilo više pogodaka.

U poslednjem meču dana Sevilja je na svom terenu bila ubedljiva protiv Granade sa 4:0 i tako ukupnim rezultatom 6:1 prošla dalje. Kevin Gameiro otvorio je goleadu u 18. minutu, da bi deset minuta kasnije Jago Aspas duplirao prednost. Potpunu dominaciju Andalužani su potvrdili u drugom delu igre preko Gameira i Suaresa.

Kup kralja, osmina finala:
Utorak:
Espanjol – Valensija 2:0 (prvi meč 1:2)
Levante – Malaga 3:2 (0:2)
Sreda:
Atletik Bilbao – Selta 0:2 (prvi meč 4:2)
Hetafe – Almerija 1:0 (1:1)
Real Sosijedad – Viljareal 2:2 (0:1)
Sevilja – Granada (2:1)
Četvrtak:
Real Madrid – Atletiko Madrid (prvi meč 0:2)
Elće – Barselona (0:5)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve