Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.01.2015.

19:13

Palermo odbio Junajted za Dibalu

Italijanski Palermo drugi put u poslednjih nekoliko godina ima napadača oko koga se otimaju najveći evropski klubovi, traži 40 miliona evra za Paula Dibalu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Ovaj 21-godišnji centarfor, koga porede sa Serhiom Aguerom i Vinčencom Montelom, postigao je devet golova uz sedam asistencija na 17 utakmica u Seriji A ove sezone.

Dibalu navodno žele Čelsi, Arsenal, Liverpul i Borusija Dortmund, a predsednik Palerma Mauricio Zamparini je otkrio da je odbio ponudu Mančester Junajteda.

"Dibala vredi više od 40 miliona evra, ali ga neću prodati do juna. Mnogi strani klubovi ga žele, uključujući Mančester Junajted. Rekao sam engleskom klubu da on trenutno nije na prodaju, ali možemo razgovarati opet za šest meseci. On je po mom mišljenju najbolji napadač u Evropi", rekao je Zamparini.

Palermo je Dibalu platio 12 miliona evra argentinskom Institutu kada je on imao samo 18 godina. Palermo ima iskustva sa odolevanjem najvećim evropskim klubovima kada su u pitanju njegovi igrači.

Pre nekoliko godina je odbijao ponude za Edinsona Kavanija, koga je konačno prodao Napoliju za 17 miliona evra.

Prvog dana januara pisali smo o najtraženijim napadačima Evrope. Jedan od njih je već napravio veliki transfer, Dibala očigledno neće pre leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve