Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.01.2015.

16:58

Ronaldo: Povreda ne opravdava SP

Kristijano Ronaldo priznao je da nije u potpunosti fizički spreman ušao u Mundjalu Brazilu, ali da to nikako ne može biti opravdanje za debakl Portugala.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Najbolji igrač sveta nije trenirao nekoliko nedelje pre starta jubilarnog Svetskog prvenstva, finale Lige šampiona protiv Atletiko Madrida igrao je 'rovit'.

Ipak, ni po koju cenu nije želeo da propusti turnir, ali je tamo usledio debakl. Postigao je samo jedan gol, Portugal je takmičenje u grupnoj fazi, a on je označen glavnim krivcem.

"Ne želim ni zbog čega što sam uradio, jer se sve stvari događaju s razlogom. Pred trijumf u Ligi šampiona, čiju sam završnicu takođe igrao povređen, nisam mogao da treniram dve nedelje pre finale – zbog bolova. Osvojili smo trofej i odam sa otišao u Brazil", rekao je Ronaldo za FIFA.com. "Nikako nisam mogao da saopštim selektoru da ne računa na mene, a mogao sam da kažem da nisam u stanju da igrač, kako je i bilo, i da odem na odmor. To bi bilo najlakše. Čisto da ne bude zabune, volim da se suočim sa stvarima direktno, a, pre svega, ne želim da ovo bilo ko shvati kao izgovor za neuspeh".

"Ali, kao što sam i rekao, ne želim da iko ovo shvati kao izgovor. Stigao sam dokle sam stigao isključivo zbog sopstvenog žrtvovanja, posvećenosti i 'znoju na mojoj obrvi'", istakao je Ronaldo.

Trostruki osvajač Zlatne lopte rekao je i da mu je jedan od istorijskih momenata, možda i najvažniji, onaj kada je podigao pehar Lige šampiona u svojoj domovini.

"Konačno, kada smo pobedili i kada sam podigao trofej Lige šampiona, to je bila kulminacija sveta. Pomešanih emocija u 120. minuta igre u finalu, sva patnja, i onda gol u poslednjem trenutku. Na sve to, sve se odigralo u Portugalu, što taj momenat čini još čarobnijim. Bilo je to nezaboravno iskustvo, jer svi koji igraju fudbal će vam reći da ne postoji mnogo boljih stvari od osvajanja elitnog takmičenja – još kada je to 'La decima'... Bila je sjajna godina, i klupski i reprezentativno, možda i najbolja u mojoj karijeri", zaključio je Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve