Nova vest
Fudbal

Petak, 09.01.2015.

20:38

Lamparde, čiji li si?

Poslednjih nekoliko dana priča se o tome u čijem je vlasništvu živa legenda Čelsija Frenk Lampard, a učesnici rasprave se svakodnevno međusobno demantuju.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Jedan od najboljih veznjaka prve decenije XXI veka napustio je na kraju prošle sezone Stamford Bridž posle – 13 godina, 626 mečeva, 208 pogodaka i 152 asistencije.

Nedugo zatim, bivši engleski reprezentativac predstavljen je kao novi igrač Njujork Sitija, s kojim je, kako je saopšteno na zvaničnom sajtu kluba, potpisao dvogodišnji ugovor počevši od prvog avgusta.

Zatim je usledio šok za sve navijače 'Plavaca', jer je 'Super Frenk' stigao na 'pozajmicu' u Mančester Siti. Naravno, u tom trenutku, ništa nije bilo čudno s 'tehničke' strane, pošto je novoformirani tim u SAD takođe u vlasništvu prebogatih šeika, a MLS ligi priključuje se u toku trećeg meseca 2015. godine.

Da je Lampard stigao na pozajmicu uskoro je potvrdio i menadžer 'Građana' Manuel Pelegrini, a cela peripetija krenula je posle objave ekipe sa Etihada da će Frenkova pozajmica biti produžena do kraja sezone. Tada se u priču uključio BBC sa podatkom da vezista nije potipisao ništa dok je boravio u Njujorku.

"Frenk Lampard nije bio na pozajmici u Mančester Sitiju, već je potpisao kratkoročni šestomesećni ugovor, kao slobodan igrač, s tim da je u ugovoru postojala klauzula – koja 31. decembra produžava saradnju do kraja sezone", saznao je BBC iz izvora bliskih klubu.

To je bio znak da se u celu priču uključi i Premijer liga, koja je izdala u saopštenje u kom se navodi da Frenk Lampard ima ugovor sa Mančester sitijem, a ne sa novim članom MLS lige Njujork Sitijem. U međuvremenu, pojavila se i informacija da je Frenk u stavri potpisao ugovor sa "Siti fudbal grupom", pod čijim okriljem funkcionišu njujorški i mančesterski Sitiji.

"Premijer liga je zatražila i dobila dokaze, od strane Mančester Sitija, da je Frenk Lampard nema potpisan ugovor niti sa Njujork Sitijem niti sa "Siti fudbal grupom", navodi se u saopštenju Premijer lige.

Za kraj, u celu priču uključio se i sâm igrač, želevši da otkloni sve sumnje oko toga čiji je igrač i šta je potpisao, a šta ne. Ali, ni on nije bio previše uspešan u tome.

"Želim u potpunosti da otklonim sve sumnje i spekulacije oko mog trenutkog statusa, pošto sam poslednjih nekoliko dana pročitao sam mnogo laži i nebuloza. Kada sam napustio Čelsi, obavezao sam se na vernost Njujork Sitiju u trajanju od dve godine, s tim da potencijalni ugovor počne da važi prvog januara. Zatim sam dobio šansu da treniram sa Sitijem kako bi ostao u formi, ali smo na kraju došli do dogovora da ostanem u Mančesteru do kraja Premijer lige. Naravno, u celu priču su sve vreme bile uključene sve tri strane, da bi se pronašlo najbolje rešenje. Uzbuđen sam zbog svog dolaska u Njujork i daću sve od sebe da tim uspe, što pre to bude bilo moguće. Hvala svima na podršci, srećna vam Nova Godina", navodi se u saopštenju Lamparda.

Ipak, celu sagu možda je i najbolje opisao legendarni američki fudbaler Aleksis Lalas – "Matični brod je rekao"; (Mother ship has spoken).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve