Nova vest
Fudbal

Petak, 09.01.2015.

17:17

Mladi Korea kod Mihe u Sampdoriji

Italijanska Sampdorija je saopštila da je kompletirala transfer ofanzivnog veziste Estudijantesa Hoakina Koree.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Argentinac je došao kao zamena za Manola Gabijadinija, koji je pre nekoliko dana pojačao Napoli, a italijanski mediji navode da je tim iz Đenove izdvojio 8,2 miliona evra, uključujući i bonuse.

Dvadesetogodišnji fudbaler, koga smatraju jednom od većih nada argeninskog fudbala, potpisao je ugovor do 2019. i nosiće dres sa brojem osam, a krase ga brzina i jako dobar dribling i tehnička obučenost.

Korea je ponikao u River Plejtu, gde je igrao kao dečak, pre nego što je završio u akademiji Estudijantesa, za koji je u dve sezone odigrao 73 utakmice i sedam puta se upisao u strelce.

Poslednjih dana, ali i pred sam start sezone, nekoliko evropskih klubova pokazalo je interesovanje za njega, ali je ekipa Siniše Mihajlovića bila brža od Čelsija, Junajteda, Sitija, Pari Sen Žermena i Monaka.

Ekipa sa stadiona 'Luiđi Feraris' posle 17 odigranih kola u Kalču zauzima šesto mesto sa 27 bodova, tri manje od trećeplasiranog Lacija, a za vikend ih duel sa Empolijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve