Nova vest
Fudbal

Petak, 09.01.2015.

12:58

Ćirić: Iliću funkcija kad se povuče

Novi sportski direktor Partizana Dragan Ćirić rekao je da su prioriteti kluba povratak publike na stadion i učešće u Ligi šampiona.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
partizan.rs

"Nije bilo lako da se odlučim na povratak u klub. Znam kolika je odgovornost, Partizan je institucija, iako se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, ali imam i ideju i energiju kako bi opet bio uspešan. Svestan sam zahteva Partizana i daću sve od sebe", izjavio je Ćirić na zvaničnoj promociji na stadionu u Humskoj.

On je istakao da želi da Partizan igra dopadljiv fudbal kako bi se publika vratila na stadion.

"Iz tog lepog fudbala moraju da dođu rezultati. Ekipa je odlična i uz malo promena može da igra fantastično. Finansijska situacija otežava naše želje u prelaznom roku, ali gledaćemo da napravimo spoj mladosti i iskustva. Imamo kostur tima i nema potrebe za velikim promenama", naveo je Ćirić i dodao da će prioritet da budu dolasci igrača iz domaćih klubova.

Ćirić je istakao da u klubu vlada sjajna atmosfera i da ništa ne može da je poremeti, pa čak ni medijske spekulacije o navodnoj smeni trenera Marka Nikolića.

Potpredsednik Partizana zadužen za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković istakao je da ima potpuno povrenje u Ćirića.

"Poznajem ga 25 godina i verujem da će svoje bogato igračko iskustvo i kreativnost koju je imao na terenu preneti i na rukovodeće mesto. Verujem u njega i verujem da će ostvariti svoje ideje prema kojima će Partizan da bude prepoznatljiv", rekao je on.

Tumbaković je istakao da zajedno sa Ćirićem ima petogodišnji plan, koji za prvu sezonu podrazumeva šampionsku titulu i ucecšće bar u Ligi Evrope, dok bi plasman u Liga šampiona bio bonus.

"Plan je da iz godine u godinu budemo sve bolji", poručio je Tumbaković i dodao da će kapiten Saša Ilić, kada odluči da završi igračku karijeru, dobiti neku od funkcija u klubu.

Partizan je prvi sezo sezone završio na prvom mestu sa šest bodova više od Crvene zvezde, a pripreme za prolećni deo šampionata počinju u ponedeljak u 11 sati u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve