Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.12.2014.

23:08

Petković: Vraćam se po titulu i EP

Mlada reprezentacija Srbije napravila je ogroman uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine, posle velikih muka u kvalifikacijama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapiten naše selekcije i defanzivac Crvene zvezde Marko Petković govorio je u novogodišnjem intervjuu za B92 o ovom sjajnom rezultatu, paklenom putu do baraža sa Španijom, odnosu igrača u ekipi, kao i o bivšem selektoru Radovanu Ćurčiću koji je preuzeo A reprezentaciju.

Petković je takođe pričao o trenutnoj situaciji među ‘crveno-belima’ i oporavku posle povrede ligamenata kolena sredinom oktobra.

„Od povrede je prošlo mesec i dve nedelje, sreća je da sam mogao da odem u Rim i da tamo završim operaciju. To je mnogo ubrzalo proces oporavka, već sam izašao na teren, krenuo sam lagano sa trčkaranjem i mislim da ću posle kontrole koja je 13. januara raditi pripreme sa ekipom. Verovatno nekih 60 do 70 odsto, tako da bih vrlo verovatno mogao da budem spreman krajem marta ili početkom aprila“, počeo je priču Petković za B92.

Međutim, posle samo mesec i po dana već je na terenu, u ozbiljnom treningu i sprema se za povratak na teren. Ništa od toga ne bi se desilo da nije bilo hitne operacije na specijalizovanoj klinici u Rimu, za koju je saznao od saigrača.

„Sve ovo je zbog lekara iz Rima jer oni imaju taj sistem, kako oni vole da kažu agresivni sistem koji je totalno drugačiji nego bilo gde. Brzo sam neke stvari savladao, već sam ja u dosta jakom treningu – to su trčanja, vežbe snage, jačanja mišića… Ono što sam čuo iz priče sa drugima, imao sam sreću u nesreći da su Raka (Đorđe Rakić) i Laza (Darko Lazović) bili isto povređeni, jeste da je prva stvar koju moraš da uradiš da pobediš strah. Normalno je da određena doza postoji, ali nije sad to nešto preterano“.

Ceo intervju s Markom Petkovićem pročitajte u rubrici "INTERVJU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve