Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.12.2014.

20:28

Rodžers: Imali potpunu dominaciju

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers izjavio je da je njegov tim apsolutno zaslužio pobedu u derbiju sa Arsenalom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Liverpul i Arsenal odigrali su nerešeno 2:2, u derbi meču 17. kola Premijer lige, a gol vredan boda postigao je Martin Šrktel u 97. minutu.

„Nema sumnje da smo zaslužili da pobedimo, naša partija je bila neverovatna. Naša predstava danas bila je bolja nego prošle godine kada smo pobedili 5:1. Imali smo potpunu dominaciju u prvom poluvremenu, i 1:0 je bio pravi rezultat. Ali, onda smo primili razočaravajući gol odmah pre poluvremena što nas je malo destabilizovalo“, rekao je Rodžers.

On je naveo da je Liverpul primio gol, iako je i u drugom poluvremenu konstantno napadao.

„U drigom delu igre smo nastavili da pritiskamo, pokušavali da kreiramo, ali smo odjednom primili jeftin gol. Nije bilo problema sa organizacijom, ali bi problem moglo da bude donošenje odluka, a ne smete donositi loše ukoliko želite da sačuvate mrežu. Međutim, čak smo i sa desetoricom nastavili da probijamo i kasni gol je potpuno zaslužen, zbog karaktera koji smo pokazali“, dodao je menadžer ’Crvenih’.

Rodžers je ponovio da su igrači Liverpula potpuno dominirali na ’Enfildu’, a osvrnuo se i na, kako kaže, sumnjiv prvi gol rivala.

„Bila je ovo fantastična igra, naša pas igra i kretanje, koje je inače očajno, danas je bilo sjajno. Zaslužili smo da vodimo na poluvremenu jer mislim da nije bilo faula posle kojeg su izjednačili. Aleksis Sančes je, po mom mišljenju, inscenirao prekršaj, a sudija je naseo, ali smo mi i pored toga morali bolje da se brenimo. Izgubili smo tri duela, a morali smo da dobijemo prvi“, istakao je on.

Menadžer vicešampiona Engleske na udaru je javnosti već neko vreme, blizu je otkaza, ali on ističe da ekipa znatno napreduje u poslednje vreme.

„Oduševljen sam našim igrama ove nedelje protiv Mančester Junajteda, Bornmuta i Arsenala, koje pokazuju da se vraćamo gde smo bili. Na poluvremenu smo tražili više kretanja i pokazali snažan karakter prilikom povratka od 2:1 sa 10 igrača. Mislim da pre ove nedelje nismo bili blizu tog nivoa brzine i misli – igrači moraju biti kreativni, a trener da pronađe sistem koji će ih tome vratiti“, zaključio je Rodžers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve