Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.12.2014.

14:22

Nikolić pred Asteras: Stalo nam je

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegovoj ekipi stalo da zabeleži pobedu u meču protiv Asterasa u Ligi Evrope i da trijumfom završi polusezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan u četvrtak od 19.00 dočekuje grčki Asteras u meču šestog, poslednjeg kola Grupe C Lige Evrope.

Crno-beli su poslednji u grupi sa samo jednim bodom, dok je Asteras na trećem mestu sa pet bodova.

"Utakmica sa Asterasom zatvara ovu polusuzeonu, vrlu uspešnu polusezonu. Iako utakmica ne nosi rezultatski značaj u smislu prolaska dalje, nama je bitna, stalo nam je. Kao što je bio slučaj u prethodnih 29 utakmica tako će biti i u ovoj", rekao je Nikolić novinarima u na stadionu Partizana.

"Imamo jednu vrstu obaveze da prikupimo bodove za Partizan i da povećamo koeficijent i da tako nekome ko će posle nas možda biti ovde olakšamo kvalifikacije u evropskim takmičenjima", kazao je Nikolić.

Crno-beli su izgubili od Asterasa na gostovanju sa 2:0, a govoreći o grčkom timu Nikolić je rekao da je reč o "klasičnom predstavniku grčkog fudbala".

"To je tim koji igra izuzetno orgaznizovano u fazi odbrane, ne menjaju svoj način igre bez obrzira protiv koga igraju... Opasni su u prekiima i opasni ispred protivničkog šesnaesterca u šta smo se i mi uverili", kazao je Nikolić.

Na pitanje novinara da li je Partizan upravo u Grčkoj izgubio šanse za prolaz dalje, Nikolić je ponovio da je sam ulazak u grupnu fazu Lige Evropa veliki uspeh.

"Ja sam ispred tima govorio da hoćemo da se takmičemo i smatram da smo u najmanje tri ili četiri utakmice bili jako blizu. Kada bi ovaj tim ostao na okupu i kada bi se pojačao, imali bismo velike šanse da zreliji i iskusniji dobro igramo u domaćem prvenstvu, a potom i u Evropi. Ako bude velikih promena ne možemo o tome da govorimo", rekao je on.

Fudbaler Partizana Vladimir Volkov je naveo da crno-beli imaju imperatov pobede u meču protiv Asterasa.

"Igramo poslednju utakmicu u ovoj godini i mislim da je to prilika da u šampionkoj atmoferi dočekamo Asteras na našem stadionu", rekao je Volkov.

"Želimo da radimo na imidžu kluba i ulazimo motivisano u meč i idemo na pobedu. Utakmica u Grčkoj je bio loš dan, podbacili smo, to nije bio Partizan. Sada očekujem drugačiju utakmicu na našem stadionu. Poslednje utakmice su pokazale da Partizan može da igra sa svima, imamo imperativ pobede", dodao je Volkov.

Na pitanje da li će utakmica protiv Asterasa biti i njegova poslednja u dresu Partizana, Volkov je kratko odgovorio: "Nemam te informacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve