Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2014.

23:16

Mitar golom u LE, evrogol Ramzija

Borusija i Arsenal su izjednačeni završili u grupi D Lige šampiona, ali je nemački tim kao prvoplasirani prošao u osminu finala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tim iz Dortmunda je u poslednjem kolu osvojio potreban bod remijem sa Anderlehtom 1:1, pa će dobiti lakšeg rivala u nastavku takmičenja. Aleksandar Mitrović je doneo bod Belgijancima.

U drugom meču grupe Arsenal je sa kombinovanim timom razbio Galatasaraj 4:1, a posle samo pola sata bilo je 3:0 u Istanbulu. Meč je obeležio sjajan gol Arona Ramzija.

Borusija je dominirala protiv Anderlehta, ali je Silvio Proto sjajno reagovao posle šansi Čira Imobilea. S druge strane, gosti su samo jednom zapretili u prvih 45 minuta, a Mitrović je propustio zicer u 12. minutu kada ga je golman Mičel Langerak zaustavio u direktnom duelu.

Na startu drugog dela Henrih Mhitarjan je prošao kroz odbranu Anderlehta i bio na korak od gola, ali je Proto opet bio fantastičan. Međutim, pola sata pre kraja Imobile konačno pronalazi način da savlada golmana gostiju. Dobio je loptu u kaznenom, zalomio štopera, a potom je sa penala plasirao uz desnu stativu.

U nastavku meča Mhitarjan je propustio još dve dobre prilike da se upiše među strelce, da bi pet minuta kasnije gosti to kaznili i stigli do boda. Pola posla odradio je Entoni Vanden Bore, koji je prošao sjajno po levoj stran, ubacio je loptu u kazneni, gde je Mitrović dobio duel sa štoperom Borusije Ginterom i glavom zatresao mrežu.

Galatasaraj je imao čak 32 šuta ka golu komnibovanog tima Arsenala, ali je doživeo ubedljiv poraz na svom terenu. Sve je bilo rešeno za samo pola sata.

Lukaš Podolski je postigao prvi gol večeri već u trećem minutu. Nemac je dobio loptu od Arona Ramzija, mirno se namestio i poslao je u leve rašlje. Već u 11. minutu Arsenal je imao dva gola prednosti. Ovaj put Okselejd-Čemberlen je proigrao Arona Ramzija koji loptu šalje u donji desni ugao.

Nije prošlo ni pola sata igre, a gosti su vodili 3:0. Spektakularan gol levom nogom sa skoro 30 metara dao je Aron Ramzi. Arsenal je jurio gol razliku za prvo mesto na tabeli, u slučaju da Borusije ne savlada Anderleht. Bila su mu potrebna još četiri gola.

Međutim, domaćin je u nastavku dominirao, traži način da se iskupi navijačima za očajan početak meča, pa su se redale šanse pred golom Vojčeka Sčesnog, ali Oztekina tri puta, te Snajder, Bruma, Bulut i Altintop nikako nisu mogli do pogotka.

Konačno, minut pre kraja meča, Vesli Snajder je iz slobodnjaka postigao počasni gol za Galatu. Ipak u trećem minutu nadoknade vremena Lukas Podolski nakon sjajne akcije sa Džoelom Kembelom doneo Arsenalu pobedu od tri gola razlike.

Grupa D:
Galatasaraj – Arsenal 1:4 (0:3)
Snajder 89 Podolski 3, Podolski 90+3 Ramzi 11, 29
Borusija Dortmund Anderleht 1:1 (0:0)
Imobile 59 – Mitrović 84

Tabela:
1. Borusija 6 4 1 1 14:4 13
2. Arsenal 6 4 1 1 14:8 13

3. Anderleht 6 1 3 2 8:10 6
4. Galatasaraj 6 0 1 5 4:19 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve