Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2014.

23:02

Monako sa 4 gola osvojio grupu

Ekipe Monaka i Bajera iz Leverkuzena plasirale su se u osminu finala Lige šampiona iz gruše C.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U dramatičnoj završnici grupne faze Monako je iznenadio Zenit sa 2:0 i sa samo četiri postignuta, ali tek jednim primljenim golom osvojio grupu.

Bajer je odoleo protiv Benfike u Lisabonu i sa 0:0 se pridružio Kneževima među 16 najboljih timova Evrope.

Monako je neočekivano parirao Zenitu, iako se muči u francuskoj Ligi 1, tim iz Kneževine je sjajno parirao bogatom ruskom timu i dobio direktan duel sa osminu finala.

Nakon što je Danijel Subašić spasao svoj tim u prvom poluvremenu, "Kneževi" su u nastavku iskoristili svoje šanse i slavili sa 2:0. Šta čeka Zenit najavio je Dimitar Berbatov koji je u desetom minutu nastavka propustio da sa penala realizuje sjajnu akciju saigrača po levoj strani.

Međutim, pola sata pre kraja Monako stiže do vođstva posle prekida. Janik Fereira je ubacio loptu iz slobodnog udarca sa leve strane, a Ajmen Abdenur pobegao čuvarima na drugoj stativi i glavom zatresao mrežu gostiju.

Usledio je pritisak Zenita, ali su Rusi golu domaćina zapretili samo iz slobodnog udarca preko Hulka, dok je Monako kontrama ugrožavao Lodogina.

Konačno, minut pre kraja Žoao Mutinjo sjajnim dodavanjem pronalazi Taveresa Fabinja koji rutinski loptu šalje u mrežu i potvrđuje osminu finala.

U drugom, veoma otvorenom meču u Lisabonu bilo je šanse, ali su mreže mirovale do kraja. Benfika je bila konkretniji tim tokom većeg dela meča, Lima je propustio dve dobre prilike u prvom poluvremenu, nakon čega je usledio miran period do same završnice.

Tri minuta pre kraja Cezar Enrike Martins je umalo zatresao mrežu Bajera, ali je njegov šut glavom prozujao za malo iznad prečke.

Grupa C:
Monako – Zenit 2:0 (0:0)
Abdenur 63, Fabinjo 89
Benfika – Bajer Leverkuzen 0:0

Tabela:
1. Monako 6 3 2 1 4:1 11
2. Bajer 6 3 1 2 7:4 10
3. Zenit 6 2 1 3 4:6 7
4. Benfika 6 1 2 3 2:6 5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve