Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2014.

22:34

Marković tragičar, Liverpul ispao

Fudbaleri Liverpula nisu prošli dalje iz grupe B Lige šampiona, pošto su u poslednjem kolu remizirali sa Bazelom 1:1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Liverpul je na Enfildu odigrao još jednu slabu utakmicu, pa je švajcarski tim zahvaljujući remiju otišao u osminu finala.

Tragičarem meča može se smatrati srpski reprezentativac Lazar Marković koji je u igru ušao početkom drugog poluvremena, a samo 15 minuta kasnije dobio direktan crveni karton.

U drugoj utakmici grupe B Real Madrid nije imao problema na svom terenu protiv Ludogoreca, pobedivši sa 4:0.

Utakmica u Liverpulu nije nam donela veliku inicijativu domaćih u prvom poluvremenu, što je pomoglo gostima da imaju veći posed lopte i nešto opasnije napade.

U 25. minutu, iz prve ozbiljnije prilike, Bazel je poveo. Ispred kaznenog prostora Minjolea kombinovali su Fraj i Žufi, a posle duplog pasa vezista Bazela šutirao je iz prve i pogodio donji desni ugao gola Liverpula.

Nastavili su Švajcarci sa napadima, imali nekoliko prilika, a do kraja poluvremena najbolje su propustili Gaši i Štreler.

Pokušao je Rodžers sa izmenama već u poluvreme, uveo je Markovića koji je definitivno pokrenuo engleski klub, ali je sve krenulo po zlu uz 60. minutu.

Na sredini terena imao je duel sa Safarijem, potkačio ga rukom po nosu i sudija Bjern Kujpers mu je pokazao direktan crveni karton.

Nije to pokolebalo Liverpul u napadima, dobru šansu propustio je Škrtel, ali je zbog igrača manje bilo sve više prostora za kontranapade.

Tomaš Vačlik i Žufi propustili su da reše susret, pa je u 82. minutu viđen najlepši momenat na meču. Stiven Džerard izjednačio je na 1:1 fenomenalnim udarcem iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara.

Do kraja meča ’Redsi’ su krenuli na sve ili ništa, nisu uspeli, pa će morati da se zadovolje igranjem u Ligi Evrope.

Madriđani su ostvarili i šesti trijumf u grupi, a najavio ga je Ronaldo u 20. minutu sa bele tačke. Posle kornera Krosa i udarca Ronalda, Marselinjo je loptu sa linije skinuo rukom i sudija je pokazao na penal, a Brazilcu direktan crveni karton.

Garet Bejl duplirao je prednost domaćih sedam minuta pre pauze, kada je na prvoj stativi odlično skočio i od prečku realizovao ubacivanje Krosa iz kornera.

’Kraljevski klub’ napadao je tokom čitavog meča, šutirao skoro 30 puta ka Stojanovu, ali je uspeo da zatrese mrežu još samo jednom. U 80. minutu Arbeloa je iskoristio dodavanje Ronalda i postavio konačan rezultat.

Grupa B:
Liverpul – Bazel 1:1 (0:1)
(Fraj 25 – Džerard 80)
Real Madrid – Ludogorec 4:0 (2:0)
(Ronaldo 20p, Bejl 38, Arbeloa 80, Medran 88)

Tabela:
1. Real Madrid 6 6 0 0 16:2 18
2. Bazel 6 3 1 2 7:8 7
3. Liverpul 6 1 2 4 5:9 5
4. Ludogorec 6 1 1 4 5:12 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve