Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2014.

20:40

Bazel, Monako, Bajer, Juve u 1/8f

Bazel, Monako, Bajer i Juventus pridružili su se Atletiku, Realu, Borusiji i Arsenalu u osmini finala LŠ, u dramatičnoj završnici grupne faze u grupama A-D.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Atletiko i Juventus su podelili bodove u Torinu sa 0:0, pa je Olimpijakos uzalud slavio 4:2 protiv Malmea. Grci će u Ligu Evrope.

Bazel je odoleo na Enfildu i sa 1:1 u direktnom duelu sa Liverpulom prošao među 16 najboljih u Evropi. Monako je savladao Zenit sa 2:0 takođe u direktnom duelu i osvojio grupu C, a dalje je prošao i Bajer remijem sa Benfikom 0:0.

Real je sa 4:0 nad Ludogorecom okončao grupnu fazu sa maksimalnim učinkom, dok se Aleksandar Mitrović golom za remi Anderlehta u Dortmundu 1:1 oprostio od elite.

Lazar Marković je dobio šansu u drugom poluvremenu kao poslednji adut Liverpula, ali je pola sata pre kraja isključen. Arsenal je bio ubedljiv protiv Galatasaraja 4:1, sa kombinovanim sastavom.

Atletiko Madrid, Real Madrid, Monako i Dortmund su prošli u osminu finala kao pobednici grupa, Juventus, Bazel, Bajer i Arsenal kao drugoplasirani.

U Ligu Evrope plasirali su se Olimpijakos, Liverpul, Zenit i Anderleht, dok su se od Evrope oprostili Malme, Ludogorec, Benfika i Galatasaraj.

Grupa A:
Olimpijakos – Malme 4:2 (1:0)
Fuster 22, Dominges 63, Mitroglu 87, Afelaj 89 Kren 59, Rozenberg 81
Juventus – Atletiko Madrid 0:0

Tabela:
1. Atletiko Madrid 6 4 1 1 14:3 13
2. Juventus 6 3 1 2 7:4 10

3. Olimpijakos 6 3 0 3 10:13 9
4. Malme 6 1 0 5 4:15 3


Za opširniji izveštaj pratite LINK.

Grupa B:
Liverpul – Bazel 1:1 (0:1)
Džerard 80 Fraj 25
Real Madrid – Ludogorec 4:0 (2:0)
Ronaldo 20p, Bejl 38, Arbeloa 80, Medran 88

Tabela:
1. Real Madrid 6 6 0 0 16:2 18
2. Bazel 6 2 1 3 7:8 7

3. Liverpul 6 1 2 3 5:9 5
4. Ludogorec 6 1 1 4 5:14 4

Za opširniji izveštaj pratite LINK.

Grupa C:
Monako – Zenit 2:0 (0:0)
Abdenur 63, Fabinjo 89
Benfika – Bajer Leverkuzen 0:0

Tabela:
1. Monako 6 3 2 1 4:1 11
2. Bajer 6 3 1 2 7:4 10
3. Zenit 6 2 1 3 4:6 7
4. Benfika 6 1 2 3 2:6 5

Za opširniji izveštaj pratite LINK.

Grupa D:
Galatasaraj – Arsenal 1:4 (0:3)
Snajder 89 Podolski 3, Podolski 90+3 Ramzi 11, 29
Borusija Dortmund Anderleht 1:1 (0:0)
Imobile 59 – Mitrović 84

Tabela:
1. Borusija 6 4 1 1 14:4 13
2. Arsenal 6 4 1 1 14:8 13

3. Anderleht 6 1 3 2 8:10 6
4. Galatasaraj 6 0 1 5 4:19 1

Za opširniji izveštaj pratite LINK.

Toko mečeva:

Prvo poluvreme

Iako sa kombinovanim timom, Arsenal je poveo u Turskoj 1:0. Lukaš Podolski je zatresao mrežu Galatasaraja. Nemac je dobio loptu od Arona Ramzija, mirno se namestio i poslao je u leve rašlje. Već u 11. minutu Arsenal je imao dva gola prednosti. Ovaj put Okselejd-Čemberlen je proigrao Arona Ramzija koji loptu šalje u donji desni ugao.

Aleksandar Mitrović imao je zicer u 12. minutu protiv Borusije, bio je oči u oči s agolmanom Mičelom Langerakom, ali mu je Australijanac zaustavio šut. S druge strane, Čiro Imobile u dva navrata nije uspeo da savladal odličnog Silvija Protoa.

Prvi sledeći gol postignut je u Madridu, gde je Real poveo protiv Ludogoreca. Marselinjo je rukom sprečio gol Reala posle kornera, zbog čega je dobio crveni karton, a domaćin penal. Tako je Kristijano Ronaldo lako stigao do novog gola.

Sredinom poluvremena do važnog gola stiže Olimpijakos. David Fuster je dočekao centaršut na drugoj stativi i glavom savladao golmana Malmea.

U 25. minutu Bazel je šokirao Enfild Roud. Švajcarski tim poveo je golom Fabijana Fraja, posle sjajne akcije sa Lukom Zufijem i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Liverpul mora da postigne dva gola ako želi u osminu finala. Liverpul je traži izjednačenje u nastavku meča, ali nije uspeo ozbiljno da zapreti rivalu, koji je vrebao priliku iz kontranapada.

Galatasaraj je pred kazastrofom od Arsenala. Nije prošlo ni pola sata igre, a gosti su vodili 3:0. Spektakularan gol levom nogom sa skoro 30 metara dao je Aron Ramzi. Arsenal juri gol razliku za prvo mesto na tabeli, u slučaju da Borusije ne savlada Anderleht. Potrebna su mu još četiri gola.

Real dominira protiv Ludogoreca, već ima više od 15 šuteva, nekoliko stopostotnih šansi, ali Bugari trenutno odolevaju debaklu. Ipak, u 38. minutu Real duplira vođstvo. Posle centaršuta Krosa iz kornera, Garet Bejl je sjajno skočio na petercu i loptu zakucao pod prečku.

Benfika je u prvom poluvremenu imala dve sjajne šanse za vođstvo, ali je Lima oba puta bio neprezican. U direktnom duelu za prolaz Zenit je konkretniji u Monaku, u drugom delu poluvremena je imao dve gol šanse, ali je Danijel Subašić spasao Kneževe od pokušaja Hulka i Lombertsa.

Juventus kontroliše ritam meča u Torinu, ali je jedinu šansu u prvom poluvremenu imao Koke, kojem je Đanluiđi Bufon zaostavio šut sa pet metara.

Olimpijakos je posle gola imao još jednu sjajnu šansu preko Mitroglua, koji loptu šalje nekoliko centimetara pored stative. Potom je Robin Olsen spasao Melme posle odlične solo-akcije Alehandra Domingesa.

Drugo poluvreme

Brendan Rodžers je morao da krene na sve ili ništa u drugom poluvremenu, pa je kao poslednjeg aduta u igru ubacio Lazara Markovića. Srpski reprezentativac je odlično krenuo, uneo agresivnost u svoj tim, ali je pola sata pre kraja šokirao sve dobivši crveni karton.

Marković je zamahnuo rukom prilikom duela sa Behrangom Safarijem, iako ga nije zakačio, Šveđanin iranskog porekla je pao kao pokošen na teren, a sudija je našem fudbaleru pokazao direktan crveni karton.

U međuvremenu, Čiro Imobile je dočekao treću sreću i doneo prednost Borusiji protiv Anderlehta. Dobio je loptu u kaznenom prostoru, zalomio ja penalu jednog rivala, a onda je plasirao uz desnu stativu.

U istom minutu Malme je utišao Pirej, Simon Kron je sa ivice kaznenog loptu poslao pored nemoćnog Himenesa. Ipak, samo pet minuta kasnije Karaiskasik je opet eksplodirao. Alehandro Dominhes je fantastičnim golom sa ivice kaznenog vratio prednost Olimpijakosu.

Pola sata pre kraja Monako je prvi probio led u dramatičnoj grupi C i dao gol vredan osmine finala. Posle centaršuta iz slobodnog udarca sa leve strane, Ajmen Abdenur je pobegao čuvarima na drugoj stativi i glavom loptu poslao u mrežu.

Real je nastavio da dominira protiv Ludogoreca i u drugom delu, redale su se šanse, ali su Konetrao, Čičarito i Arbeloa daleko od Ronaldovog osećaja za gol. Arbeloa je na njegovu nesreću pogodio prečku.

U Torinu je drugo poluvreme teklo u istom ritmu kao i prvo, bez konkretnih šansi, uz dosta duela na sredini terena, ali je u 50. minutu Gabi uspeo da pogodi okvir gola direktno iz kornera! Sredinom poluvremena Vidal je pokušao sa distance, ali je Moja bio oprezan.

U nastavku meča Galatasaraj je dao sve od sebe da se iskupi pred navijačima za očajnih prvih pola sata i krenuo ofanzivno ka golu Arsenala. Vojček Sčesni je bio pod velikim pritiskom, redale su se šanse Oztekina koji je zapretio tri puta, Snajdera, Brume, Buluta i Altintopa, ali Turci nikako nisu mogli do pogotka.

Deset minuta pre kraja Enfild se vraća u život. Omiljeni sin Liverpula Stiven Džerard postiže fantastičan gol iz slobodnog udarca, lopta je okrznula levu stativu, za izjednačenje protiv Bazela. "Redsi" jure gol za osminu finala LŠ.

U istom minutu Real stiže do trećeg gola, Alvaro Arbelao je iz svoje prve šanse pogodio prečku, ali je sledeći put bio mnogo precizniji. Dobio je loptu od Kristijana Ronalda i povećao prednost protiv Ludogoreca.

Pet minuta pre kraja meča u Dortmundu Aleksandar Mitrović potiže novi gol u LŠ. Pola posla odradio je Entoni Vanden Bore, koji je prošao sjajno po levoj stran, ubacio je loptu u kazneni, gde je naš reprezentativac dobio duel sa štoperom Borusije Ginterom i glavom zatresao mrežu.

Desetak minuta pre kraja Malme je opet izjednačio u Pireju. Šveđani su iskoristili prostor u odbrani domaćina te preko Markusa Rozenberga opet izjednačili rezultat. Međutim, opet domaćin ekspresno vraća prednost, Kostantinos Mitroglu sa metar od gola loptu ubacuje u mrežu posle kornera i loše procene golmana gostiju.

Real je na kraju dotukao Ludogorec četvrtim golom, dva minuta pre kraja. Rezervista Alvaro Medran je ispratio centaršut i sa ivice kaznenog prostora loptu poslao pod prečku.

Minut pre kraja meča u Monaku Taveres Fabinjo je potvrdio plasman Kneževa u osminu finala, u istom minutu Vesli Snajder je iz slobodnjaka postigao počasni gol za Galatu, ali je u trećem minutu nadoknade vremena Lukas Podolski nakon sjajne akcije sa Džoelom Kembelom doneo Arsenalu pobedu od tri gola razlike.

U samo završnici meča na Karaiskakisu Ibrahim Afelaj je potvrdio pobedu Olimpijakosa i plasman u Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve