Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.12.2014.

18:43

Nemački mediji veličaju Đurđića

Fudbaleri Augzburga ostvarili su 4. pobedu u Bundesligi zaredom, pošto su slavili na gostovanju Kelnu sa 2:1, a jedan od junaka trijumfa bio je Nikola Đurđić.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Srpski fudbaler je gostujućem timu doneo izjednačenje u 53. minutu, posle gola Ujaha u 13, da bi Aleksander Esvajn postavio konačan rezultat u poslednjim trenucima utakmice.

Nemački mediji u superlativima pišu o Đurđićevom izdanju tokom 77 minuta, koliko je proveo u igri, a posebno su saglasni u oceni da je njegov gol pokrenuo Augzburg ka trijumfu.

Njegov učinak na utakmici protiv Kelna zaista je impresivan. Pored gola koji je postigao, imao je još dva šuta u okvir gola, 20 uspešnih dodavanja, 6 dobijenih duela, pretrčao je 9,7 kilometara i imao 15 sprinteva, od kojih je na jednom ostvario maksimalnu brzinu od čak 31,1 kilometar na čas.

Đurđiću je to prvi gol za Augzburg ove sezone u Bundesligi, što bi mogla da bude najava povratka u prepoznatljivu formu, koju je imao pre teške povrede kolena.

Augzburg je, bez sumnje, jedno od najvećih iznenađenja ove sezone, pošto posle 14 kola drži treću poziciju u Bundesligi i ozbiljno se bori za mesto u Evropi naredne sezone. Vodeći Bajern je već dosta odmakao, pošto ima 36 bodova, ispred Volfsburga sa 29 i Augzburga sa 24.

Đurđića i drugove u narednom kolu očekuje upravo susret sa aktuelnim šampionom Nemačke, a taj meč igraće na domaćem terenu u subotu od 15.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve