Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.12.2014.

13:00

Zvezdi bod pred zimu, 7 golova u KG

Poslednje kolo jesenjeg dela JSL obeležili su novi kiks Crvene zvezde, sedam golova u Kragujevcu, te prekret Voždovca.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Zvezda je dva minuta pre kraja ostala bez pobede protiv Mladosti (1:1), dok je Vojvodina slavila 4:3 protiv Radničkog na Čika Dači.

Stefan Babović je doneo Voždovcu preokret za 2:1 protiv niškog Radničkog, dok je Čukarički u poslednjih deset minuta slomio Spartak za 2:0. Jagodina je u finišu izvukla 1:1 kod OFK Beograda, dok je Napredak slavio kod Rada 1:0. Donji Srem i Novi Pazar su igrali 0:0.

Kolo i jesen u srpskom fudbalu će od 15 časova zatvoriti duel lidera JSL Partizana i čačanskog Borca na stadionu crno-belih u Humskoj 1.

Zvezda je na najgori mogući način okočala jesenju polusezonu, remijem u Lučanima, trećim poslednja četiri kola, čime je omogućila Partizanu da poveća prednost pred zimsku pauzu.

Crveno-beli su vodili od 16. minuta u Lučanima sjajnim golom Nejca Pečnika, imali nekoliko šansi da dupliraju vođstvo tokom meča, ali su dva minuta pre kraja kažnjeni za promašaja. Saša Jovanović je sjajno istrčao kontru i loptu gurnuo kroz noge Predragu Rajkoviću.

Meč jeseni odigran je u Kragujevcu, gde je postignuto čak sedam golova. Vojvodina je dva puta ispuštala dva gola prednosti, Radnički je imao bod do poslednjih deset minuta, ali je ipak poražen 4:3.

Utakmicu je obeležio igrač Vojvodine Marko Ivanović koji je sa dva gola doneo pobedu svom timu, ali je takođe postigao i autogo za povratak domaćina u meč. Kragujevac je predvodio Ivan Arsić asistencijom i golom, prvim za svoj tim na Čika Dači posle sedam meseci posta.

Voždovac je u direktnom duelu sa rivalom za opastak uspeo da kruniše dobru formu i osvoji tri boda, ali se namučio protiv Radničkog. Nišlije su povele sredinom prvog poluvremena preko Marjanovića, ali je sjajni Stefan Babović režirao preokret u poslednjih 20 minuta.

Prvo je asistirao Danilu Nikoliću za gol glavom, da bi u šestom minutu nadoknade vremena realizovao penal za drugu pobedu "Zmajeva" u poslednja tri kola.

Čukarički je ostvario drugu uzastopnu pobedu posle 80 minuta mučenja protiv Spartaka. Subotičani su odlično parirali domaćinu, a sredinom drugog dela su propustili i nekoliko dobrih prilika za vođstvo.

Za to su kažnjeni u poslednjih deset minuta, a meč je prelomio sjajan gol Ivana Todorovića sa oko 30 metara. To je slomio goste koji su minut pre kraja napravili i penal, a za overu trijumfa Čuke realizovao ga je Nikola Stojiljković.

Jagodina je dominirala na Karaburmi, ali se na kraju zadoljila bodom, jer je Stefan Čupić fenomenalno čuvao mrežu OFK Beograda. "Romantičari" su poveli preko Gajića deset minuta pre kraja poluvremena, da bi tek pet minuta pre kraja meča Šušnjar konačno uspeo da savlada Čupića za 1:1.

Minimalnu pobedu u gostima ostvario je Napredak, koji je iskoristio brzinu Ibrahima Ndojea i slavio na Banjici. Tim iz Kruševca je meč rešio krajem prvog poluvremena, dok je u nastavku zatvorenom igrom uz dosta prekida uspeo da neutrališe akcije Rada.

Jedini meč bez golova odigran je u Pećincima, osim nekoliko polu-prilika u prvih 45 minuta, Donji Srem i Novi Pazar nisu pokazali apsolutno ništa u nastavku, pa su podelili bodove.

Jelen Superliga, 15. kolo:
Partizan – Borac Čačak 5:1
Volkov 41, Škuletić 64, 90+2, Živković 67, S. Ilić 87 Đoković 19
Mladost Lučani – Crvena zvezda 1:1
Jovanović 88 Pečnik 16
Čukarički – Spartak 2:0
Todorović 83, Stojiljković 89p
Radnički Kragujevac – Vojvodina 3:4
Arsić 41, Ivanić 53ag, Todorović 56 – Gaćinović 7, 38, Ivanić 44, 81
OFK Beograd – Jagodina 1:1
Gajić 35 Šušnjar 84
Rad – Napredak 0:1
Ndiaje 43
Voždovac – Radnički Niš 2:1
Nikolić 70, Babović 90+6p Marjanović 27
Donji Srem – Novi Pazar 0:0

Tabela:
1. Partizan 15 12 2 1 38:10 38
2. Crvena zvezda 15 9 5 1 18:6 32
3. Vojvodina 15 9 2 4 29:16 29
4. Čukarički 15 8 4 3 25:14 28
5. Novi Pazar 14 6 4 4 18:13 22
6. OFK Beograd 15 5 7 3 19:18 22
7. Jagodina 15 6 3 6 19:21 21
8. Mladost 15 5 4 6 17:19 19
9. Spartak 15 4 6 5 11:16 18
10. Rad 15 4 4 7 18:20 16
11. Napredak 15 4 4 7 13:18 16
12. Donji Srem 15 4 4 7 13:23 16
13. Voždovac 14 4 3 7 12:21 15
14. Borac 14 2 7 5 11:14 13

15. Radnički Niš 15 3 3 9 13:25 12
16. Radnički 1923 15 1 4 10 6:22 7

Prvo poluvreme

LUČANI Fokusiraćemo se na gostovanje Zvezde u Lučanima, gde se trener crveno-belih Nenad Lalatović odlučio da Mladost napadne sa Đorđem Despotovićem. Teren u Lučanima nije najpogodniji za igru.

Zvezda je u petom minutu tražila penal posle duela Nenadića sa Lazovićem, dok su domaćini prvi zapretili preko Živadinovića.

Dobra šansa za crveno-bele u sedmom minutu, Lazović je sjajno proigrao Bosančića, Krznarić je stigao do lopte pre igrača Zvezde, ali se ona odbila nazad do Lazovića koji slabo šutira sa ivice kaznenog pa golman Mladosti lako hvata loptu.

Dva minuta kasnije opasno je bilo pred golom gostiju, Milosavljević je posle odlične kontre snažno šutirao iskosa sa desne strane, ali je Rajković uspeo da boksuje loptu. U nastavku akcije domaći ne uspevaju da ozbiljno zaprete.

KRAGUJEVAC: Prvi gol postignut je na Čika Dači, Vojvodina je povela protiv Radničkog. Mijat Gaćinović je u sedmom minutu doneo vođstvo Novosađanima, koji su već pet kola bez pobede. Gaćinović je na desetak metara od gola pokupio odbitak i savladao golmana rivala.

LUČANI: Iako bez prave gol šanse, Zvezda u 16. minutu stiže do vođstva protiv Mladosti. Nije delovao preterano opasno napad crveno-belih, ali ga je atraktivno realizovao Nejc Pečnik. Slovenac je dobio loptu na 20-ak metara od gola rivala, imao dovoljno vremena da se namesti na šut, te snažnim udarcem levom nogom poslao loptu u donji levi ugao.

Pečnik je najavio moguć odlazak iz Zvezde već u januaru, biće to velii gubitak za crveno-bele.

BANJICA Igrači Rada pogodili su prečku u 17. minutu. Neverovatan potez izveo je Stefan Luković koji je šutira sa oko 45 metara, lopta je preletela nemoćnog Radunovića, ali je pogodila okvir gola.

LUČANI Zvezda je nastavila da preti nakon vođstva, ali su Lazović i Gavrić neprecizno šutirali iz solidnih pozicija, posebno je kapiten bio u povoljnom položaju, bez čuvara na desnoj strani kaznenog, ali je brzopleto reagovao pa je lošte izveo volej.

Sudija u Lučanima Robert Kiš Čepegi je žutim kartonom kaznio domaćeg igrača Adamovića zbog povlačenja rivala, dok je sličan start nekoliko minuta ranije oprostio veznom igraču Zvezde Kovačeviću.

VOŽDOVAC Treći gol dana postignut je na Dušanovcu. Voždovac je u solidnoj formi, ali gubi na svom terenu od direktnog rivala za opstanak.

Niški Radnički poveo je u 27. minutu, golom veznog igrača Saše Marjanovića. Bivši igrač Jagodine je iznenadio Supića koji je loše reagovao posle šuta sa oko 25 metara.

Pre i posle ovog gola Voždovac je kontrolisao tok meča, Škerjanc, Odita, Babović i Stanimirović su pretili golu gostiju, ali je mreža ostala netaknuta.

LUČANI: Dobra akcija Zvezde, počeo ju je Pavićević, nastavio Lazović koji je ubacio loptu na prvu stativu, Gavrić je najbolje skočio, ali je šutirao pored gola.

KARABURMA Konačno su i domaćini stigli do gola, OFK Beograd je poveo protiv Jagodine. Prilično monoton meč na Karaburmi prodrmao je Milan Gajić, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora posle dodavanja Marka Jankovića.

KRAGUJEVAC Krajem poluvremena Vojvodina je duplirala vođstvo, a novi gol postiže Mijat Gaćinović, posle asistencija Lazara Veselinovića.

LUČANI: Zvezda je nakon vođstva u potpunosti kontrolisala meč, ali je osim pokušaja Kovačevića sa 30-ak metara jedinu konkretniju šansu imala u samoj završnici poluvremena. Lazović je dobro šutirao, ali je golman Mladosti dobro reagovao.

KRAGUJEVAC Radnički se ekspresno vraća u meč u finišu prvog poluvemena. Novosađani su se opustili nakon drugog gola, zbog čega su surovo kažnjeni samo tri minuta kasnije. Lazar Arsić je svojim prvim golom smanjio zaostatak Radničkog na 2:1, posle sjajne akcije njegovog tima.

BANJICA Još jedan gost stekao je prednost na poluvremenu, dva minuta pre kraja prvog dela Napredak je poveo protiv Rada. Srđan Dimitrov je pronašao Ibrahima Mama Ndiajea koji vara jednog rivala, prebacuje loptu sa desne na levu nogu, a onda pogađa donji desni ugao.

KRAGUJEVAC Međutim, minut pre kraja poluvremena Vojvodina ipak stiže do dva gola prednosti. Opet je asistent bio Veselinović, a treći pogodak za Vošu dao je Marko Ivanić.

Drugo poluvreme

KARABURMA Odlična šansa za Jagodinu da već na startu drugog dela igre izjednači rezultat, ali je domaćine spasao okvir gola. Vladimir Jovančić je šutirao snažno sa 6-7 metara, ali je na njegovu žalost pogodio samo prečku.

Pet minuta kasnije bivši napadač Partizana propušta novi zicer, ovaj put je bio sam ispred golmana, ali je Stefan Čupić sjajno reagovao.

VOŽDOVAC "Zmajevi" nastavljaju sa inicijativom i u drugom poluvremenu, većinu akcije pokreće Stefan Babović, neke pokušava sam da završi, ali Radnički i dalje vodi 1:0.

KRAGUJEVAC Vojvodina je za deset minuta u drugom poluvremenu uspela da ispusti dva gola prednosti. Nakon mirnog starta drugog dela Kragujevčani u roku od dva minuta stižu do 3:3.

Prvo je Marko Ivanić zatresao sopstvenu mrežu, da bi potom Luka Todorović glavom sa pet metara izjednačio rezultat, posle asistencije strelca prvog gola Arsića.

LUČANI Zvezda propušta priliku da duplira vođstvo, nakon što je Nikola Mijailović posle solo akcije pogodio stativu, Bosančić je pokupio odbitak i odigrao povratnu za Pečnika koji očajno šutira.

KARABURMA Golman i okvir gola opet spasavaju domaćina od naleta Jagodine. Prvo je Čupić fenomenalnom intervencijom zaustavio šut Jovančića, Lepović je natrčao na odbijenu loptu, ali na njegovu žalost pogađa stativu.

VOŽDOVAC Konačno, 20 minuta pre kraja konačno je prošla jedna akcije raspoloženog Stefana Babovića, iskusni vezni igrač pronalazi Danila Nikolića koji donosi izjednačenje Voždovcu protiv Nišlija.

LUČANI Zvezda kontroliše igru u Lučanima, ali kvalitetan fudbal onemogućavaju sve lošiji teren koji liči na oranicu, te česti faulova igrača oba tima. Dobru priliku u 72. minutu imao je Jovanović posle centašuta Mijailovića, ali glavom šutira pored stative.

BANOVO BRDO Velika inicijativa Čukaričkog konačno je donela rezulta Brđanima osam minuta pre kraja. Lopta se posle neuspešne solo-akcija Mirosavljevića odbila do Ivana Todorovića koji šalje projektil sa oko 30 metara i donosi prednost domaćinu.

KRAGUJEVAC Vojvodina ipak stiže do zaslužene pobede na Čika Dači, devet minuta pre kraja Marko Ivanić se iskupio za autogol i svojim drugim pogotkom na meču donosi tri boda Voši.

KARABURMA Stefan Čupić ipak nije uspe da sačuva prednost i donese pobedu OFK Beogradu. Veliki pritisak doneo je rezultat i bod Jagodini. Osam minuta pre kraja Ivan Cvetković ubacuje loptu u kazneni, a Đorđe Šušnjar se najbolje snalazi u gužvi i ubacuje je u gol.

LUČANI Dva minuta pre kraja meča Mladost je šokirala šampiona. Zvezda je traži gol za potvrdu pobede, a domaći su to iskoristili i sjajnom kontrom izjednačili. Saša Jovanović je dobio sjajan pas u praza prostor, pobegao je štoperima Zvezde, a onda loptu poslao kroz noge Rajkovića u mrežu.

BANOVO BRDO Primljen gol slomio je goste iz Subotice koji su se dobro držali na Brdu, da bi minut pre kraja potpuno posrnuli. Napravili su penal koji je u pobedu Čukaričkog pretvorio Nikola Stojiljković.

VOŽDOVAC Stefan Babović je opet junak "Zmajeva". U nadoknadi vremena na Voždovcu, domaćin dobija penal, a Stefan Babović sjajnu igru na ovom meču kruniše golom sa bele tačke za pobedu u 96. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve