Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.11.2014.

21:00

Partizan pretio, Totenhem slavio

Fudbaleri Partizana poraženi su od Totenhema minimalnim rezultatom, iako su odlično odigrali na Vajt Hart Lejnu u petom kolu Lige Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Crno-beli" su igrali otvoreno i imali nekoliko sjajnih šansi preko Škuletića, Ninkovića, Živkovića i Volkova, ali su ipak doživeli poraz, u 250. meču u Evropi.

Meč je odlučio pogodak Benžamina Stambulija početkom drugog dela, iz odbitka posle stative Roberta Soldada.

Danko Lazović je odigrao verovatno najbolji meč u crno-belom dresu, kreirao nekoliko šansi, sam imao sjajnu priliku u prvom poluvremenu, ali je Loris svemu odoleo.

Fantastičan meč u Londonu odigrao je i zadnji vezni Saša Marković, koji je imao pet uspešnih startova i 86% uspešnosti dodavanja, iako je uglavnom bio pod pritiskom rivala.

Da su crno-beli kojim slučajem izbegli poraz, igrač utakmice bio je golman Milan Lukač koji je odbranio nekoliko zicera, pre svega duel oči u oči sa Robertom Soldatom, te šut Erika Lamele sa 16 metara u finišu meča.

Od početka meča oba tima su igrala otvoreno, tražila gol, te lepim akcijama zabavljali publiku na Vajt Hart Lejnu. Domaćin je prvo pretio udarcima Soldada i Lamele sa distance, dok je Partizan pokušavao ubacivanjima za Škuletića.

Prvu gol šansu imali su crno-beli, Grbić je pronašao Lazovića u kaznenom, ali je napadač Partizana šutirao preko gola. Ziver je u 30. minutu posle fantastičnog dodavanja Lazovića imao Škuletić, ali je umesto da šutira pokušao da predribla Lorisa.

Prvo poluvreme je tri puta prekidano uletanjem igrača na teren, pa je sudija pet minuta pre pauze poslao igrače na desetak minuta u svlačionicu.

Totenhem stiže do pobede u prvom napadu u drugom poluvremenu. Benžamin Stambuli je namestio gol šansu Soldadu, Španac pogađa stativu, ali se lopta odbija do Francuza koji je ubacuje u gol.

U nastavku utakmice timovi su igrali još ofanzivnije, Lazović je kreirao šanse uz Grbiča Živkoviću, koji ih ne koristi, dok Loris sjajnom paradom zaustavlja šut Volkova glavom.

S druge strane, Lukač je odbranio šut Soldada iz situacije jedan na jedan, a potom fenomemalan udarac Lamele u nadoknadi vremena.

Partizan iz pet mečeva ima samo jedan bod, a od Evrope će se oprostiti protiv grčkog Asterasa 11. decembra pred svojim navijačima.

Totenhem je na korak od osvajanja grupe, dovoljan mu je remi u Istanbulu sa Bešiktašem, koji je ispustio dva gola prednosti u Tripolisu u četvrtak.

Liga Evrope, 5. kolo:
Totenhem – Partizan 1:0 (0:0)
Stambuli 49
Asteras – Bešiktaš 2:2 (0:1)
Bareles 72, Para 83 Ba 15, Tore 61

Tabela:
1. Totenhem 5 3 2 0 9:3 11
2. Bešiktaš 5 2 3 0 10:5 9
3. Asteras T. 5 1 2 2 7:10 5
4. Partizan 5 0 1 4 1:9 1

Totenhem (4-2-3-1): Loris – Dejvis, Kirikeš, Vertongen, Noton – Dembele (Bentaleb 56'), Stambuli – Lamela, Paulinjo (Vinks 87'), Lenon – Soldado (Kejn 66')
Partizan (4-1-4-1): Lukač – Volkov, Stanković, Ćirković, B. Ilić – Marković – S. Ilić (Marinković 74'), Ninković (A. Živković 62') – Grbić, Lazović – Škuletić (Kojić 77')

Tok meča

23:05 KRAJ! Totenhem je pobedio Partizan 1:0!

90+2 Sjajna odbrana Lukača, Lamela je poslao "kiflu" sa desne strane, ali je golman Partizana spasao gol.

90+2 Glavni sudija svirao je penal nakon starta Ćirkovića, ali je pomoćnik ispravio njegovu grešku.

88' Totenhem propušta zicer. Stambuli je sam izašao na Lukača, umesto šuta pokušao je da asistira Lameli, ali je Volkov uspeo da malo zakači loptu i onemogući Argentinac da je ubaci u prazan gol.

84' Nova gol šansa za Partizan. Posle centaršuta Grbića Volkov je dobro šutirao glavom sa 7-8 metara, ali Loris paradom sprečava gol. Lopta se odbija do Živkovića koji nije uspeo da je ubaci u mrežu iskosa sa leve strane.

75' Dobra prilika za Paulinja, ali je golman Partizana na vreme istčao i spasao gol.

73' Kejn preti prvi put od ulaska na teren, ali je Lukač bio oprezan, dva puta u jednom napadu

TRIPOLIS Asteras stiže do izjednačenja za samo deset minuta. Barales i Para su tresli mrežu Bešiktaša koji je u međuvremenu ostao sa igračem manje.

66' Lazović nastavlja da briljira, prvo solo akcijom sjajno proigrava Volkova, koji je ipak bio u ofsajdu, a potom izbacuje Grbića po desnoj strani, ovaj namešta gol šansu mladom Živkoviću, koji šutira preko gola.

60' Sjajan pas za Lazovića za Branka Ilića, dobar centaršut beka Partizana, ali Ninković ga ne koristi

58' Nova šansa za Totenhem, Lamela šutira pored gola za ivice kaznenog

55' Briljantna odbrana Lukača. Soldado je imao zicer, ostao je sam ispred golmana Partizana, oklevao je, a Lukač mu je na kraju odbranio stopostotnu šansu.

54' Sjajna šansa za Lazovića da izjednači rezulta. Fantastično je kombinovao sa Škuletićem i šutirao sa oko 16 metara, ali za malo pored gola. Iskusni napadač igrao možda i meč sezone na Lejnu.

TRIPOLIS Pola sata pre kraja meča u Grčkoj Bešiktaš je duplirao vođstvo. Ovaj put strelac je bio Gohan Tore iz penala.

48' GOOOOOL! Partizan gubi 1:0! Francuz Benžamin Stambuli doneo je prednost Totenhemu.

Bila je to prva akcija u drugom poluvremenu, Stambuli je sjajnim pasom omogućio šansu Robertu Soldadu koji je savladao Lukača, ali je pogodio levu stativu. Lopta se nažalost odbila pravo do Stambulija koji je ubacuje u nebranjenu mrežu.

45+ U nadoknadi prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja, pa je prvi deo meča završen bez golova.

Meč je nastavljen posle desetak minuta pauze

41' I treći put na meču navijač uleće na teren stadiona Totenhema, ovog puta je sudija na insistiranje delegata poslao igrače u svlačionicu.

Sva tri prekida prouzrokovali su Totenhemovi egzibicionisti, koji su nosili isti dres, pa je verovatno u pitanju organizovana PR akcija.

39' Dobar solo prodor Ninkovića, sa oko 40 metara od gola kreće sam, imao je priliku da proigra Škuletića, ali je imao i otvoren prostor za šut, što je on i uradio. Ipak, Loris je to lako odbranio.

38' Nakon desetak minuta mirne igre koju je uglavnom kontrolisao Partizan, novi pokušaj domaćina sa distance, Stambuli je šutirao po zemlji, ali je Lučak bio oprezan.

30' Sjajna šansa za Škuletića, bio je sam ispred Lorisa posle fantastičnog pasa Lazovića, ali se umesto šuta odlučio na dribling, pa je propala gol šansa.

Dva puta u prvih 25 minuta navijači prekidaju meč. Oba puta su pojedinci utrčali na teren i zaposlili redare na Lejnu.

24' Dobar pokušaj Ninkovića sa 20-ak metara, šutira po zemlji u levi ugao, ali je Loris oprezan.

21' Opet vezni red Partizana poklanja šansu domaćinu. Dembele pronalazi Lamelu na levoj strani, Argentinac šalje loptu po zemlji na peterac, ali Soldado kasni i propušta sjajnu priliku za gol.

Navijači Partizana su u centru pažnje na Vajt Hart Lejnu, od prvog minuta su nadjačali domaće gledaoce i pružaju sjajnu podršku svojim igračima.

TRIPOLIS Bešiktaš je poveo protiv Asterasa u 15. minutu. Sjajni tandem Gohan Tore i Demba Ba donose vođstvo Turcima.

15' Nova prilika za Partizan, opet je Grbić pobegao po desnoj strani, u poslednjem trenutku šalje centaršut na penal gde Lazović grudima smiruje loptu i vara čuvara, ali loše šutira daleko pored gola.

10' Prvi pokušaj crno-belih, Grbić beži po desnoj strani i pronalazi Škuletića na penalu, ali najbolji strelac JSL loptu šalje pored gola.

5' Nova prilika za domaćina, posle greške igrača Partizana, Noton pokušava ca ivice kaznenog, ali loptu šalje preko gola.

2' Totenhem odmah preti, Soldado je bio u šansi, ali sa 16 metara šutira pored gola

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve