Nova vest
Fudbal

Petak, 14.11.2014.

23:30

Rakitić: Italija favorit, ali...

Ivan Rakitić rekao je da je Italija favorit u duelu sa Hrvatskom, ali je naveo da će njegova ekipa pokušati da nanese prvi poraz Italijanima na San Siru.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri Hrvatske u nedelju gostuju u Italiji, u četvrtom kolu Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Posle tri odigrana kola, Hrvatska i Italija imaju po devet bodova.

"Sasvim je jasno da je Italija favorit u ovoj utakmici. Važno je odigrati pametnu, dobru, čvrstu utakmicu. Uveren sam da će onda rezultat doći sam po sebi", rekao je Rakitić, prenela je Hina.

"I da Nemačka ode u Italiju, neće biti favorit. Italiju maksimalno respektujemo. Video sam podatak da na San Siru nikada nisu izgubili. Daj Bože, da u nedelju bude prvi put. Mi ćemo dati sve od sebe", kazao je Rakitić.

Fudbaler Barselone je naveo da ne bi bio nezadovoljan ni nerešenim rezultatom u Milanu.

"Želja za pobedom je uvek tu. U nedelju idemo na pobedu, ali svesni smo situacije. Sigurno bi i jedan bod bio pozitivan. Želimo da potvrdimo pozitivne rezultate, želimo celom svetu da pokažemo da idemo pravim putem, a utakmica u nedelju je idealna za to", rekao je Rakitić.

Hrvatska je u sredu izgubila u Londonu od Argentine u prijateljskom meču, ali je odigrala dobar meč protiv vicešampiona sveta.

"Argentinci su bili iznenadjeni, ali za mene to nije bilo neko iznenadjenje. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, na visokom nivou. To je dokaz da je budućnost na pravom putu", kazao je on.

Pohvale za igru Hrvatske na tom meču stigle su i od Rakitićevog saigrača iz Barselone Lionela Mesija.

"Dopisivao sam se s njim. Pohvalio je našu igru, naše igrače. Pričao je samo pozitivno o nama", rekao je Rakitić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve