Nova vest
Fudbal

Petak, 14.11.2014.

17:12

Pantela: Deki i ja, Zvezda i Srbija

Bivši kapiteni Crvene zvezde Marko Pantelić i Dejan Stanković prošli su zajedno sve mlađe kategorije tima sa Marakane.

Izvor:

Autor:

Default images

Iako nikada nisu zajedno nastupali u seniorskom timu Crvene zvezde, povezuju ih jako lepe uspomene iz mlađih dana, koje su dovele do kasnijeg kumstva.

Nekadašnji igrač Lacija i Intera odigraće u subotu (18.00) u prijateljskom meču protiv Udinezea, čiji je sada pomoćni trener, desetak minuta u omiljenom dresu i tako se oprostiti od stadiona i navijača na kojem je počeo sjajnu karijeru.

"Deki je bio dobro, poslušno dete koje nije pravilo nikakve probleme. Stalno je bio, kao što je i danas, na nekim svojim 'šinama', išao je svojim putem i evo vidimo i dokle je stigao. Sada je pomoćni trener, a mislim da neće proći mnogo vremena pre nego što ga vidimo kako vodi neki veliki klub", uveren je Pantelić, koji se prisetio i dana kada se upoznao sa Dejanom.

"U klub je došao tako što je bio naš gost na turniru u Milanu, gde smo se on i ja upoznali. On je došao tamo, skupio se, ja sam mu prišao i rekao da se opusti, da će biti moj cimer. Tada smo, čak, napravili i jedan nestašluk koji sam ja uspeo da 'kamufliram', i već tada smo se 'našli', i stvarno smo bili dobri. Sve smo davali za treninge i utakmice, i dres Crvene zvezde nam je značio sve u životu, i to smo uspeli da predstavimo i na terenu", otkriva popularni Pantela.

Iako nisu igrali zajedno u seniorskom timu, nekadašnji napadač Herte, Ajaksa i Olimpijakosa, ipak, ostavlja prostora za neki novi zajednički "rad" u budućnosti.

"Svakako da ostaje žal jer nismo igrali zajedno u seniorskom timu, jer bi onda možda uspeh bio i veći. Ali šta je tu je, ko zna kako će nam se opet ukrstiti koplja i na kom ćemo planu jednog dana opet zajedno raditi, i pokušati nešto da napravimo. Ostaje ono što nas poveuje, to je kumstvo i velika obaveza prema tome odakle smo i šta smo, a to su naravno Zvezda i Srbija",zaključio je Pantelić.

Ipak, Pantelić i Stanković igrali su zajedno u dresu reprezetacije Srbije, sa kojom su obezbedili plasman na poslednje veliko takmičenje – Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine. Zanimljivo je i da je, sadašnji trener šampiona Srbije Nenad Lalatović ista generacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve