Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.11.2014.

19:41

Lipi se povlači: Mator sam

Posle osvajanja istorijske četvrte titule sa Gvangžu Evergrandeom u Superligi Kine, jedan od najboljih trenera u istoriji fudbala Marčelo Lipi se povlači.

Izvor:

Autor:

Default images

Legendarni Italijan, koji je sa Italijom 2006. godine bio prvak sveta, odlučio se na ovakav korak posle remija sa Šandong Luengom, koji je bio dovoljan za titulu.

"Ne mogu više da se bavim trenerskim poslom, previše sam mator. Naravno, nastaviću da se bavim fudbalom, ali samo kao tehnički direktor ili nešto slično", rekao je 66-godišnji Lipi.

Lipi je najviše uspeha imao sa Juventusom, koga je predvodio u dva navrata, osvojivši pet puta Skudeto, kao i Ligu šampiona 1996. godine, kada je timu 'Stare dame' Vladimir Jugović doneo poslednji, drugi, 'ušati' pehar.

Ništa manje nije bio uspešan ni u Evergrandeu gde je stigao do tri titule i pehara namenjenom šampionu Azije.

Njega bi mogao da zameni Fabio Kanavaro, koji je bio kapiten prilikom pohoda na Mundijal 2006. u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve