Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.11.2014.

12:57

JSL: Zvezdina 'osveta' Radu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Rad sa 2:1 u meču 11. kola Jelen Sperlige na stadionu Obilića na Vračaru

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Crveno-beli“ su se ovim trijumfom "osvetili“ građevinarima za poraz od pre nekoliko dana u Kupu Srbije.

Ekipa Nenada Lalatovića se makar na nekoliko sati popela na prvo mesto na tabeli sa 26 poena, jednim više od Partizana i Vojvodine koji se sastaju od 19 časova. Radu je ovo peti poraz u sezoni koji ima 11 bodova.

Pobedu Zvezedi doneli su Lazović u četvrtom i Pavićević u 18 minutu. Gol za Rad postigao je Jelić u 33.

"Crveno-beli“ su brzo i lako stigli do dva gola prednosti posle čega su se opustili i protivnik je to iskoristio i smanjio rezultat. Slična situacija i na početku drugog poluvremena, Zvezda je čuvala prednost, a Rad je zamalo stigao do izjednačenja kada je stativu pogodio Raspopović. Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja, uglavnom se igralo na redini terena i nijedna ekipa nije stvorila ozbiljniju šansu.

Tok meča:

Zvezda je bolje počela meč i odmah zapretila preko Mijailovića. Nekoliko trenutaka kasnije Veselinović ga je faulirao sa leđa posle čega je došlo do sukoba dvojice igrača, a sudija ih je samo usmeno opomenuo.

GOL! Zvezda vodi već od petog minuta. Odbrana Rada bila je loše postavljena, Bosančić je poslao dugu loptu ka Lazoviću koji je bio sam u kaznenom prostoru i glavom iz prve loptu sproveo u mrežu. Tri minuta kasnije gosti su imali još jednu veliku priliku, Lazpvić je izveo korener sa leve strane, Pečnik je loptu sa prve prebacio na drugu stativu, ali je lotpa prošla kroz noge Laziću.

Crvena zvezda nastavlja sa ofanzivnom igrom, pokušao je Katai, ali je bio siguran golman Rada. Ubrzo posle toga Rakić je šutirao, ali je loptu sa gol linije izbacio Maraš.

Konačno i jedna lepa akcija za Rad koji su stvroili Rodić i Milošević, pokušali su da upute udarac ka golu, ali su ih igrači Zvezde izblokirali.

GOL! Zvezda vodi sa 2:0 od 20. minuta. Bosančić je izveo korner, Pavićević je ostao sam u kaznenom prostoru i sproveo loptu u mrežu. Posle ovog gola tempo igre je opao, a u 32. minutu Mijailović je uputio udarac sa distance, ali je lopta završila pored gola. Rad je potom zapretio preko Jelića, ali je Planić otklonio opasnost.

GOL! Rad smanjuje na 2:1, u 36. minutu posle prve konketne akcije. Veselinović je pronašao Perovića koji je ubacio loptu u kazneni prostor, Jelić je ostao sam i glavom savladao Rajkovića.

Nekoliko trenutaka po početku igre u drugom poluvremenu meč je na kratko prekinut zbog bakljade navijača Crvene zvezde,

Gnjatić je na početku dugog poluvremena bio u prilici nakon slobodnog udarca, ali je glavom loptu sproveo pored Rajkovićeve stative.

Rad je umalo stigao do izjednačenja. Novi slobodan udarac izveo je Simić, a Raspopović pogađa stativu, lopta se odbila do igrača Rada koji šutira ka golu Rajkovića, ali sudija signalizira ofsajd.

Usledio je mirniji period igre, bez mnogo šansi na obe strane, ali uz dosta borba na sredini terena, što više odgovara gostima koji čuvaju prednost.

Sastavi timova:

Rad: Radunović, Đurić (Mihajlović 83), Raspopović, Maraš, Rodić, Milošević (Vujnović 80), Gnjatić, Veselinović (Simić 56), Marković, Perović, Jelić.Ž
Crvena zvezda: Rajković, Pavićević, Planić, Lazić, Mijailović, Kovačević, Lazović, Katai (Ristić 60), Bosančić (Gogić 86), Pečnik (Gavrić 79), Rakić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve