Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.10.2014.

20:49

Kovačević: Trud će se isplatiti

Vezni igrač Crvene zvezde Aleksandar Kovačević nije previše zabrinut zbog zaostatka za Partizanom, smatra da će se trud na treninzima konačno isplatiti.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Crveno-beli posle poraza u derbiju ima četiri boda manje, ali i utakmicu više od najvećeg rivala.

"Moramo da nastavimo dalje. Prvenstvo je dugo, i ima još dosta utakmica do kraja. Iz derbija možemo samo da izvučemo pouke. Nije nam lako, ali moramo da se podignemo i da pokažemo karakter kada je to najvažnije", rekao je Kovačević.

Zvezda je dobro odigrala prvo poluvreme u Humskoj, propustila nekoliko gol šansi, ali je u nastavku potpuno nadigrana.

"U prvom poluvremenu smo bili bolji od protivnika, imali smo tri odlične šanse, ali nismo uspeli da ih iskoristimo. U drugom poluvremenu smo bili kažnjeni, i primili smo gol iz slobodnog udarca", smatra Kovačević.

Vezni igrač veruje da njegov tim može da u nastavku prvenstva nadoknadi zaostatak za crno-belima.

"Prošle sezone smo zaostajali solidan broj bodova, pa smo na kraju bili šampioni. Nema pravila u fudbalu, oni sada imaju težak raspored i sigurno je da će negde kiksnuti. Ali, mi ne treba o tome da razmišljamo, nego da obratimo pažnju na naše utakmice kako bismo beležili pobede, i učinili ono što je do nas. Moramo poboljšati svoju igru, moramo raditi na realizaciji, i ja verujem da će se rad isplatiti", veruje Zvezdin vezista.

Zvezdin "tenk" smatra da je derbi, uprkos porazu, svima poslužio kao veliko iskustvo, naročito najmlađim fudbalerima koji su i u najvećoj utakmici srpskog fudbala pokazali da ne nose slučajno dres Crvene zvezde.

"Svi moramo da podignemo glavu, a pogotovo najmlađi, oni su bukvalno još deca. Prvi put su igrali derbi, i niko im ništa ne zamera. Neka slušaju savete starijih, i uz dobar rad i angažovanost, postaće lideri Crvene zvezde, u to nema sumnje", siguran je Kovačević.

Šansu da se vrate u pobednički ritam crveno-beli će za vikend imati protiv Donjeg Srema.

"Jedva čekamo tu utakmicu, jer moramo što pre da se oporavimo od derbija. Vredno radimo i izvlačimo pouke - ne sme da nam se dešava da padamo u drugom poluvremenu kao što je bio slučaj u subotu. Verujem da će utakmica protiv Donjeg Srema biti zanimljiva i kvalitetna, i da ćemo pobediti pred svojim navijačima", zaključio je Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve