Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.10.2014.

16:32

DA: UEFA da reaguje na provokaciju

Selektor Srbije Dik Advokat pozvao je organe UEFA da reaguju na, kako je izjavio, „evidentnu provokaciju“ tokom duela sa Albanijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Duel u kvalifikacijama za EURO 2016. godine prekinut je u 41. minutu nakon što se nad terenom pojavio dron sa zastavom 'velike Albanije'.

Holandski stručnjak je dodao da očekuje da i pored svih problema nastavi sa svojim poslom i plasira se sa Srbijom na Evropsko prvenstvo.

„Reč je o evidentnoj provokaciji, koja svojim negativnim efektima zadire u osećanja srpskog naroda. Nadležni organi UEFA moraće da se ozbiljno pozabave ovim problemom, jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda na svetu i štetno uticalo na fudbalsku igru. Zadovoljan sam ponašanjem mojih igrača, koji su pokazali visok nivo profesionalizma i ljudske i sportske kulture. Ostaje žal što u lepom ambijentu pred našim navijačima nismo dobili šansu da do kraja utakmice ostvarimo izuzetno značajnu pobedu. Uprkos svemu, verujem da ćemo nastaviti sa dobrim radom, kvalitetnim igrama i postići rezultate koji će nam omogućiti ispunjenje zajedničkog cilja, a to je plasman na Prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj“, rekao je Advokat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve