Brnović: Fali nam organizator igre

Selektor Crne Gore Branko Brnović istakao je da se selekcija neće predati u borbi za Evropsko prvenstvo dok za to postoje matematičke šanse.

AKIzvor: B92 Crna Gora
Podeli

Nakon remija u Lihtenštajnu, Crna Gora je poražena u Beču, pa je od četiri najavljena osvojila samo jedan bod.

"Rusija je igrala 1:1 sa Moldavijom, tako da je sve otvoreno, ali moramo da dobijemo Rusiju i Švedsku kod kuće da bismo se vratili u igru. Posao je otežan, ali dok postoji matematička šansa da se plasiramo nećemo se predati", rekao je Brnović.

Crnogorci su bili nemoćni u Beču, iako su izgubili minimalnim rezultatom, delovalo je da su daleko od izjednačenja.

"Očigledno je da ovom timu nedostaje pravi vezni igrač, organizator igre. Imali smo mnogo problema da iznesemo loptu, posebno u prvom poluvremenu, jer smo bili i bez Jovetića. Oni su veoma hitri na sredini terena, sa Junuzovićem i Alabom, i to je ono što je donelo prevagu", rekao je Brnović.

Nakon dva očajna meča Crna Gora bodove mora da traži protiv favorita, Rusije i Švedske.

"Igrači su profesionalci i već smo razgovarali i zaključili da nadu nećemo izgubiti. Jedino što fali ovom timu je vezni igrač. Sa jednim fudbalerom koji može da bude veza između defanzive i napada, ovaj tim može da pobedi i Švedsku i Rusiju", uveren je selektor Crne Gore.

U sledećem kolu kvalifikacija za EURO 2016. Crna Gora dočekuje Švedsku, 15. novembra u Podgorici.

Fudbal

Albanija – tvrdo i grubo

Utisci od jučerašnjeg remija nisu se ni slegli, a sportska redakcija B92 nastavlja sa predstavljanjem protivnika u kvalifikacijama - druga na redu je Albanija.

Fudbal nedelja 12.10. 18:12 Komentara: 0

FSS: Bez Albanaca u Humskoj

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov rekao je da navijači Albanije definitivno neće moći da prisustvuju utakmici sa Srbijom u Beogradu.

Fudbal nedelja 12.10. 12:36 Komentara: 56
strana 1 od 2 idi na stranu