Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.10.2014.

21:30

Lam: Ostanak u Bajernu prava odluka

Fudbaler Bajerna iz Minhena Filip Lam rekao je da mu je drago što je odlučio da ne ode u englesku Premijerligu i što će ostati na 'Alijanc areni'.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Posle sezone 2008/09, sezone bez trofeja, Lam je bio blizu odlaska iz Bajerna, a navodno je za njega bio zainteresovan i Mančester Junajted.

Međutim, nemački fudbaler je odlučio da ostane u Minhenu i od tada je sa Bajernom osvojio tri titule u Bundesligi, Ligu šampiona i klupsko svetsko prvenstvo.

"Razmišljao sam o Engleskoj i bilo je nekih zanimljivih ponuda... Ali, Bajern je klub iz mog grada i bio sam ubeđen da ćemo ponovo biti dobri. Osećao sam da možemo da osvojimo Ligu šampiona. Ja bih radije da to osvojim sa svojim klubom nego sa nekim drugim. Srećom, ta odluka je bila prava", rekao je Lam.

Lam se, pošto je Nemačka ovog leta osvojila titulu na Svetskom prvenstvu u Brazilu, povukao iz reprezentativnog fudbala i sada mu je sva pažnja usmerena ka tome da Bajern osvoji Ligu šampiona, po drugi put u poslednje tri godine.

Bajern je u Grupi E sa Mančester Sitijem, Romom i moskovskim CSKA. Minhenski klub je u prvom kolu sa 1:0 savladao šampiona Premijer lige, dok je u drugom kolu istim rezultatom bio bolji od CSKA.

Mančester Siti je jedan od najbogatijih klubova u svetu fudbala, a Lam je istakao da je zbunjen činjenicom da engleski klub još ne može da napravi veliki uticaj na evropskoj sceni.

"Stvarno ne mogu da razumem. Mančester Siti je izuzetan tim sa velikim igračima... Imaju toliko dobrih igrača u svojim redovima. Imali su tešku utakmicu na početku, ovde u Minhenu... Mislim da su sposobni da idu daleko u Ligi šampiona", kazao je Lam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve