Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.10.2014.

12:36

FSS: Bez Albanaca u Humskoj

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov rekao je da navijači Albanije definitivno neće moći da prisustvuju utakmici sa Srbijom u Beogradu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ta utakmica igra se u utorak na stadionu Partizana, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Mirkov je takođe istakao da svaki navijač Albanije koji ne bude poštovao takvu odluku biti odstranjen i procesuiran u skladu sa Zakonom.

Novost je da navijači Albanije neće biti na stadionu, pošto je njihov Savez uvažio preporuku Evropske fudbalske unije. Ulaznice koje su dobili biće nam vraćene i utakmici će prisustvovati samo domaći navijači. Svaki navijač Albanije koji bude na stadionu (sa navijačkim obeležijama, prim. aut) biće odstranjen i kasnije procesuiran“, rekao je Mirkov.

Mirkov je dodao da će isti princip važiti i za navijače Srbije, kada nacionalni tim bude gostovao u Elbasanu 8. oktobra naredne godine.

Fudbalski savez Srbije je prvobitno predložio Fudbalskom savezu Albanije da nacionalne reprezentacije odigraju međusobne utakmice bez prisustva gostujućih navijača. Albanci su to odbili, naš Savez im je dao rok do petka da pošalju spisak navijača sa njihovim podacima, što oni nisu učinili, ali su na kraju morali da se povinuju odluci vladajućeg tela evropskog fudbala.

Utakmica I grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj između Srbije i Albanije igra se u utorak od 20.45 na stadionu Partizana.

Srbija je u subotu na startu kvalifikacija odigrala 1:1 u Jerevanu sa Jermenijom, a isti rezultat je bio na meču između Albanije i Danske u Elbasanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve