Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.10.2014.

13:30

Kako voditi trening bez 15 igrača?

Mnogi klubovi su jedva dočekali reprezentativnu pauzu kako bi se rešili umora i povreda igrača, ali među njima nisu Partizan i Crvena zvezda.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Naša dva najbolja kluba nemaju mnogo razloga za zadovoljstvo jer će zbog obaveza sa raznim selekcijama biti bez čak 26 igrača, a uoči "večitog" derbija.

Crno-beli u narednih desetak dana ne mogu da računaju na 15 fudbalera, a onda ih očekuje paklen ritam do nove godine. S druge strane, crveno-beli su bez 11 igrača.

Trener crno-belih Marko Nikolić opisao je za B92 kako izgleda raditi na treninzima kada ti je na raspolaganju svega desetak igrača.

"Nije lako organizovati trenažni proces u toj situaciji, iz razloga što veliki broj igrača nije tu niti ima dovoljno igrača za orgnizaciju. I sam sadržaj treninga gubi na značaju kada neki od tih igrača koji imaju najvažnije uloge u timu nisu tu. Posebno je komplikovano uklapljanje igrača po povratku jer se različitim danima vraćaju sa različitih obaveza, sa različitih mesta, različitih opretećenja. Treba uklopiti oprerećenja igračima koji ostaju u treningu sa njima. Ali sve je to deo trenerskog posla, ovo sa čim se susrećem nije nešto što se prvi put događa mojim kolegama", rekao je Nikolić za B92.

Iako je trening značajno drugačiji od uobičajenog, igrači koji su tu bi trebalo da budu posebno motivisaniji, da se istaknu pred trenerom.

"Oni imaju još više motiva da rade, da koriste svoje minute i da kažem uslovno veću pažnju koja je usmerena ka njima u tom trenutku. Te vrste problema nema. Uslovljava izbor vežbi što može biti kvalitetno u individualnom smislu, a problem u smislu taktike i timske pripreme", rekao je trener Partizana.

Partizan je posebno pogođen, ne samo zbog toga što daje više igrača, već što jedini u našoj ligi igra na tri fronta i što će do kraja godine bukvalno igrati meč na svaka četiri dana.

"To je jedno veliko zadovoljstvo. Neće biti nimalo lako, ali to je prilika za sve navijače Partizana pre svega, ali i uopšte ljubitelje fudbala u Srbiji da uživaju jer to je ritam o kojem maštamo godinama i divimo se nekim drugim timovima kada su u njemu. Imaćemo nekoliko derbi utakmica bukvalno u desetak dana. Svaka će biti uzbudljiva i to i jeste čar ovoga čime se bavimo. Sa stručne štabe naravno da bi bilo bolje da je prelazni rok kvalitetnije odrađen, da je veći fond igrača, da možemo da vršimo kvalitetnije rotacije i delimo minute kao što to rade najveći timovi. Ali s obzirom da nismo u toj situaciji, moramo da nalazimo najbolja moguća rešenja iz dana u dan", istakao je Nikolić.

Reprezentativci Partizana: Nemanja Petrović, Lazar Ćirković, Danilo Pantić, Miroslav Bogosavac, Miladin Stevanović, Saša Lukić, Ivan Šaponjić, Vladimir Volkov, Petar Grbić, Branko Ilić, Danko Lazović. Povređeni su: Miloš Ostojić, Darko Brašanac, Andrija Živković, Nikola Drinčić;

Reprezentativci Crvene zvezde: Predrag Rajković, Marko Petković, Darko Lazić, Aleksandar Kovačević, Marko Grujić, Luka Jović, Vukašin Jovanović, Miloš Stojanović, Nejc Pečnik, Savo Pavićević. Povređen: Danijel Avramovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve