Nova vest
Fudbal

Subota, 04.10.2014.

11:22

"Zbog sporta odbijen sporazum FSS"

Predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka izjavio je da vladajuće telo nije podleglo pritisku navijača te zemlje, prenose „Večernje novosti“.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

FS Albanije odbio je predlog Fudbalskog saveza Srbije da se mečevi dveju reprezentacija u okviru kvalifikacija za EURO2016 igraju bez gostujućih navijača.

Mediji u toj zemlji pisali su da je Savez podlegao pritisku „ultrasa“, ali je Duka to demantovao i istakao da su razlozi bili isključivo sportske prirode.

„Nismo prihvatili zahtev Fudbalskog saveza Srbije za bilateralni sporazum da se utakmice u Beogradu i u Elbasanu odigraju bez prisustva gostujućih navijača jer bi u tom slučaju izgubile sportsku dimenziju“, istakao je Duka.

On je dodao da će oba saveza učiniti sve kako bi utakmica protekla bez političkih ispada.

„Mi smo uvereni da zajednički moramo da stvorimo sportsku atmosferu i da se 14. oktobra odigra fudbalska utakmica bez političkih i etničkih etiketa. U duhu saradnje za razvoj naših odnosa planira se i meč veterana 13. oktobra u Humskoj. Ovaj meč poznatih fudbalski imena dveju zemalja poslužiće da se stvori bolja klima pre zvaničnog duela“, dodao je predsednik FS Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve