Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.10.2014.

20:20

Očajni Partizan poražen u Grčkoj

Fudbaleri Partizana poraženi su od Asterasa 2:0 (1:0), nakon očajne igre u Tripolisu, u drugom kolu Lige Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Crno-beli su tokom celog meča bili nemoćni, samo jednom zapretivši rivalu koji je lako stizao do gola i često pretio Lukaču.

U tome im je pomogla i odbrana Partizana, jer je Asteras poveo golom Fernanda Usera posle greške Vladimira Volkova, a pobedu potvrdio Fakundo Para nakon nove očajne reakcije defanzivaca crno-belih.

Partizan je odigrao očajno, bezvoljno, bezidejno, u bez imalo strasti. Kao da je potpuno drugi tim bio na terenu u prvom kolu protiv Totenhema.

Asteras, sedmoplasirani tim Grčke, nije pokazao spektakularnu igru, ali je disciplinom, taktikom i organizacijom u potpunosti nadigrao (22-4 šutevi, 11-2 u okvir gola) lidera JSL propustivši šansu da kazni još nekoliko grešaka očajne odbrane tima iz Humske i slavi još ubedljivije.

Partizan posle dva kola ima jedan bod, a Asteras četiri. U drugom meču grupe Totenhem i Bešiktaš su igrali 1:1, pa imaju po dva boda.

Partizan je imao deset dana da se spremi za ovu utakmicu, jednu od ključnih u grupi, pa se očekivalo mnogo više od tima Marka Nikolića, bez obzira na odsustvo Nikole Drinčića i Petra Škuletića.

U sledećem kolu Partizan dočekuje turski Bešiktaš, 23. oktobra na stadionu u Humskoj 1

U prva dva meča drugog kola, Dinamo je savladao PSV, dok su Krasnodar i Everton podelili bodove.

U terminu od 19h Sevilja je izbegla poraz na Kantridi, a lagane pobede ostvarili Fiorentina i Napoli. U toku je još 11 mečeva.

Liga Evrope, 2. kolo:
Asteras – Partizan 2:0 (1:0)
Usero 22, Para 52

Asteras: Košicki – Panteliadis, Sankare, Ljuj, Gojan – Zisopulos, Rolje, Usero – Janiotas (Kitoko 73'), Para (Barales 52'), Maca

Partizan: Lukač – Volkov, B. Ilić, Stanković, Vulićević – Ćirković, Pantić, S. Ilić (Kojić 77'), Živković (Fofana 46'), Grbić (Ninković 63') – Lazović

Tok meča:

22:55 Kraj! Partizan je izgubio 2:0 od Asterasa.

90+1' Lazović pokušava sa 25 metara, ali Košicki brani.

85' Partizan nemoćan, Asteras zadovoljan, čeka se kraj meča.

Sa ovakvom odbranom, a bez Nikole Drinčića i Petra Škuletića u timu, Partizan očigledno nije sposoban da parira rivalima u Ligi Evrope.

77' Nikolić u finišu meča traži spas sa trojicom napadača, Sašu Ilića je zamenio povratnik Nemanja Kojić. Kapiten je razočaran igrom saigrača napustio teren.

74' Lukač opet zaposlen, opet tuče Ljuj, ovaj put sa oko 25 metara, golman Partizana paradom loptu izbacuje u korner. Bek Asterasa je trenutno najveća opasnost po gol crno-belih.

72' Nastavlja se očajna igra odbrambenih igrača lidera JSL, fudbaleri Asterasa lako dobijaju svaki duel, u novoj gol šansi bio je Ljuj, ali je na sreću Lukača lopta prošla za malo pored leve stative.

69' Rezervista Baralas postiže gol za Asteras, ali linijski sudija pokazuje da je bio ofsajd. Argentinac se ne slaže s tom odlukom.
63' Nekoliko minuta solidne igre Partizana, ovaj put Vulićević ubacuje u peterac, ali Grci izbacuju u korner.

61' Konačno konkretna akcija i šansa za Partizan. Grbić je sjajno proigrao Vulićevića na desnoj strani kaznenog, bek crno-belih je dobro šutirao, ali Košicki spasava gol Asterasa.

56' Centaršut Lazovića iz prekida, ali Sankare izbacuje loptu

52' Partizan gubi 2:0! Opet je odbrana kriva za primljen gol. Nepomični su bili defanzivci crno-belih dok su Grci tražili put do Lukača. Na kraju je šut Ljuja sa desne strane prošao kriz peterac, loptu je promašio usamljeni Maca, ali ju je na drugoj stativi dočekao Fakundo Para i duplirao prednost Asterasa.

47' Odmah gol šansa za Asteras, opet nakon greške defanzivaca Partizan. Ovaj put je ispao Stanković, ali je Lukač odbranio šut Pare. Nakon kornera opet odbrana crno-belih deluje očajno, ali Grci ne uspevaju da to iskoriste.

Trener Partizana Marko Nikolić napravio je izmenu već na poluvremenu, uveo je i drugog napadača, šansu je dobio Beko Ismael Fofana.

21:50 Poluvreme u Tripolisu. Partizan gubi 1:0 od Asterasa. Crno-beli nijednom nisu ugrozili domaćina, dok su Grci do prednosti došli nakon loše reakcije Vladimira Volkova u odbrani.

42' Nikolić je promenio taktiku, povukao je Lazovića, pa su najistureniji Živković i Grbić. Međutim, crno-beli su i dalje bezopasni ispred gola rivala.

36' Igrači Asterasa su se potpuno povukli, ali crno-beli nemaju rešenje za odbranu domaćina. Povremeni centaršutevi u kazneni prostor ne stižu do Lazovića.

30' Partizan teško dobija duele na sredini terena, pa lako gubi lopte čim pređe centar. Crno-beli su bili bezopasni u prvih pola sata meča.

25' Nova gol šansa za Asteras, opet posle greške beka Partizana. Sada je kiks napravio Vulićević, ali je Lukač odbranio šut Mace po zemlji.

22' Partizan gubi 1:0! Španac Fernando Usero je iskoristio očajnu reakciju Vladimira Volkova, Lukač je odbranio jedan šut, ali je igrač Asterasa odbitak poslao u mrežu.

Miran ritam meča u Tripolisu, crno-beli dobro odbijaju rivala tokom povremenih pritisaka, dok je s druge strane Danko Lazović potpuno odsečen u napadu.

17' Odličan pas Ilića za Grbića, ali golman Asterasa istrčava na vreme i izbija loptu u aut.

16' Asteras preti iz prekida, Rolje pronalazi u kaznenom Paru, ali Argentinac šutira pored gola.

14' Vulićević se žali na povredu zadnje lože desne noge

U centru pažnje na stadionu u Tripolisu su trenutno "grobari", njih nekoliko stotina lagano je nadjačalo domaće navijače u navijanju.

8' Novi opasan napad domaćina, ali Lukač je opet bio oprezan posle centaršuta sa leve strane.

6' Igrači Asterasa prvi put prelaze na Partizanov deo terena i dobijaju faul u opasnoj zoni. Ipak, Lukač lagano hvata loptu posle šuta Roljea.

3' Igrači Partizana igraju oprezno u uvodnim minutima, pokušavaju kratkim dodavanjima da nadmudre rivala.

21:05 Počeo je meč u Tripolisu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

473 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve