Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.09.2014.

00:53

Stojanović i Suraka junaci dana

Branilac trofeja Vojvodina, šampion Crvena zvezda i predstavnik Srbije u Ligi Evrope Partizan očekivano su prošli u 1/8 finala Kupa Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobedama nad superligašima prvi put među 16 najboljih sitgli su Proleter NS i Sloga iz Petrovca na Mlavi.

Plasman u drugu fazu ubedljivim pobedama overili su Jagodina i Rad, a posle preokreta Voždovac i Čukarički. Penalima su odlučena tri meča – pored onog u Slanoj Bari još i dva večernja, u Užicu i Kruševcu.

Tri najveća imena srpskog fudbala prošla su dalje, ali svi minimalcima posle dosta muka. Novosađani su se u fantastičnom ambijentu teško nosili sa raspoloženom Trepčom, finalistom kupa 1978. godine, i slavili tek iz penala sa igračem više.

„Večiti rivali“ su ispunili cilj, ali je uz malo sreće za njihove rivale moglo da bude i drugačije – Bežanija je protiv Partizana imala prečku i promašen prazan gol, a Borac na Marakani tri stopostotne prilike. Pobede su obezbedili Fofana i Despotović.

Građevinari su u Užicu otvorili popodnevni program i do kraja rutinski savladali mlađeg prvoligaša iz Grada na Đetinji, a Jagodini je trebalo malo više da uhvati zalet, ali je do kraja deklasirala BSK.

Dva najnovija beogradska stadiona donela su dva klasika sa preokretima i identičnim konačnim rezultatom – 3:2. Voždovac je tek sa igračem više uspeo da slomi otpor kraljevačke Sloge u duelu dva tima koja nemaju ni bod posle 6 kola u dva najviša ranga. Kraljevčani su vodili 1:0 i 2:1. Razliku je donela klasa Stefana Babovića, koji je dao dva gola i asistirao za treći.

U večernjem terminu na Banovom brdu lučanska Mladost je vodila 2:0, ali je Čukarički već do poluvremena preokrenuo.

Heroj dana je Milan Stojanović, čiji gol sa 20 metara 12 minuta pre kraja donosi petrovačkoj Slogi trijumf nad Novim Pazarom i najveći uspeh u kupu, na radost prepunog stadiona u gradu na Mlavi.

Prošlosezonski član Sloge Zakarija Suraka briljira u dresu Inđije, a posle serije ligaških golova dva pogotka momka iz Gane donela su Sremcima pobedu nad Javorom.

Nemanja Nastić odbranio je dva penala ekipi Donjeg Srema i omogućio trenutak slave ekipi iz predgrađa Novog Sada.

Lazar Arsić doneo je pobedu Radničkom iz Kragujevca pored Nebojšine kule, dok je u „bici za Južnu prugu“ Real sa Nišave pokazao perspektivnom Moiravac Orionu da je dominantan u regionu. Milan Mitrović je briljirao na golu ekipe iz Mrštana, koju je čuvala i prečka, ali je Vladimir Đorđević iskoristio slabu piostavku odbrane Moravca prilikom kornera i odneo pobedu u Niš.

Kup Srbije, šesnaestina finala
Proleter NS – Donji Srem 0:0 - 4:3 penalima
Dorćol – Radnički 1923 0:1
Trepča – Vojvodina 0:1
Spartak – Radnik Surdulica 1:0
Semendrija 1924 – OFK Beograd 0:2
Jedinstvo putevi – Rad 0:3
Inđija – Javor Matis 2:1
Jagodina – BSK Borča 4:0
Moravac Orion – Radnički Niš 0:1
Sloga PM – Novi Pazar 1:0
Voždovac – Sloga Kraljevo 3:2
Bežanija – Partizan 0:1
Sloboda Point – Sinđelić 1:1 – 4:3 penalima
Napredak – Metalac 0:0 – 2:4 penalima
Čukarički – Mladost Lučani 3:2
Crvena zvezda – Borac 1:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve