Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.09.2014.

19:00

Kup: Despotović za prolaz Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, posle minimalne pobede nad čačanskim Borcem – 1:0 (0:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Meč na Marakani, koji je odigran pred 5.000 gledalaca, rešio je napadač Đorđe Despotović, svojim debitanskim golom od povratka u Zvezdu.

Ključni trenutak susreta desio se u petom minutu drugog poluvremena. Nenad Gavrić je prošao po levom boku, ušao u kazneni i gađao dalji ugao, Bajić je odbranio, ali odbio loptu samo do Despotovića na penalu, a visoki napadač je lako smestio u praznu mrežu.

Isti rivali sastaće se i u narednom kolu Jele Superlige, samo što će tada Zvezda biti u ulozi gosta.

Ranije tokom dana odigran je veći broj mečeva ove faze Kupa Srbije, a Partizan je golom Beka Fofane stigao do pobede nad Bežanijom.

U istom terminu odigrana su još dva meča, Čukarički je gubio posle deset minuta 2:0 od Mladosti iz Lučana, ali je usepo da stigne do preokreta i prolaza u narednu fazu, dok je, u meču koji je krenuo pola sata ranije, Sloboda tek posle penala savladala ekipu Sinđelića. I poslednji duel rešen je tek posle jedanesteraca, jer na duelu između Napretka i Metalca nije bilo golova, pa su gosti slavili sa bele tačke.

Kup Srbije 1/16 finala:

Sloboda Point – Sinđelić 1:1 (penalima 4:3)
Napredak – Metalac 0:0 (penalina 2:4)
Crvena zvezda – Borac Čačak 1:0
Despotović 50
Čukarički – Mladost Lučani 3:2

Domaći su krenuli ofanzivno od samog starta, pa su u uvodnih desetak minuta stvorili nekoliko opasnih situacija ispred gola Bajića. Crveno-beli uglavnom prete peko bokova, ali za sada nema udarca u gol gostiju iz Čačka. Nastavila je Zvezda da preti, a gosti da čekaju šansu iz kontre, što im se na kraju u malo i isplatilo. Šunjevarić je lepo prošao po desnoj strani i poslao oštru loptu do Đenića na peterac, ali je šutirao visoko preko gola iz okreta.

Zvezda je uzvratilo samo nekoliko minuta kasnije, Gavrić je natrčao na loptu na ivici kaznenog, posle greške Čačana, ali je njegov udarac završio pored stative. Borac je uspeo da se oslobodi pritiska, međutim, crveno-beli su i dalje uspevali da održavaju presing. Novu šansu imao je Gavrić, posle sjajnog driblinga Avramovskog. On je na isteku pola časa igre sa roglja kaznenog gađao dalji gornji ugao, i opet zamalo bio neprecizan.

Opet je duet Gavrić-Avramovski bio opasan po Bajića, a nekadašnji krilni napadač Napretka propustio je najbolju priliku za domaće u prvom delu igre. Mladi Makedonac je povukao loptu kroz sredinu i izbacio Gavrića samog pred Bajića, ali je mlako šutirao, pravo u noge golmana gostiju.

Nastavila je Zvezda da napada do odmora, a dobru priliku propustio je Marko Petković. Despotović je dobro skočio posle kornera i spustio loptu u peterac, a desni bek domaćih, okrenut leđima, pogodio prečku. Jedini sporan momenat viđen je u samom finišu poluvremena, kada je Savo Pavićević oboren u kaznenom gostiju, ali je Robert Kiš Čepegi odlučio da je to bilo simuliranje.

Drugi deo meča počeo je takođe u visokom ritmu, a opet su domaći brzo preuzeli inicijativu. Bilo je opasno posle 120 sekundi igre, kada je Avramovski izveo prekid, ali niko od pet igrača Zvezde nije uspeo da smesti loptu u mrežu sa peterca. Borac je ekspresno odgovorio iz kontre, pokušaj je bio izblokiran, da bi crveno-beli poveli u sledećem napadu.

Ponovo je Gavrić prošao po levom boku, ušao u kazneni i uputio udarac u dalji ugao, Bajić je intervenisao, ali samo do Đorđa Despotovića na penalu – koji lako šalje loptu u praznu mrežu – 1:0.

Nije Zvezda prestala s napadima ni posle vođstva, pa je Despotović samo dva minuta kasnije imao priliku da se po drugi put upiše u strelce. Ovoga puta je Antić probio po boku i centrirao na peterac, golman gostiju je boksovao loptu, ali je Despotović pogodio samo spoljni deo mreže. Gosti su imali sjajnu priliku za izjednačenje u 63. minutu, kada je Mašović dobro skočio na petercu, ali je Kahriman lepom odbranom uspeo da pošalje loptu van okvira gola. U međuvremenu, Avramovski se povredio, a njegovo mesto zauzeo je Ristić.

Novu priliku da postigne svoj drugi golo Despotović je propustio nekoliko minuta kasnije, kada je zamalo bio kratak na odličan centaršut Lazovića. Trener domaćih je posle prinudne izmene Avramovskog izvršio još jednu, a Đorđe Rakić zamenio je Luku Jovića. Ubrzo je usledila i treća izmena, kada je Katai ušao na teren umesto Lazovića.

Usledilo je nekoliko minuta bolje igre gostiju, a malo je nedostajalo da greška Pavićevića košta Zvezdu vođstva. Loše je reagovao na nekoliko metara od gola, da bi zatim krenuo rukom ka lopti, nije je zakačio, ali je njegov potez bio dovoljan da zbuni Mutavdžića. Mogli su zatim Katai i Rakić da reše pitanje pobednika, ali su obojica poslali loptu tik pored stative, da bi Borac u narednom napadu promašio šansu utakmice.

Brzonogi Jeftović je sjajno prošao po levom boku, prevario Petkovića i proigrao Milojevića na petercu, ali je on uspeo da pogodi samo spoljni deo mreže za dva metra. Do kraja meča domači su imali još nekoliko prilika da i definitivno reše meč. Najpre je Rakić ponovo zamalo bio neprecizan, dok je udarac Kataija odbranio Bajić.

Sastavi:

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Planić, Pavićević, Antić, Grujić, Avramovski (od 62. Ristić), Gavrić, Lazović (od 72. Katai), Jović (od 69. Rakić), Despotović

Borac Čačak: Bajić, Obradović, Miletić, Drašković, Radunović, Mutavdžić, Božić, Nešović (od 63. Jevtović), Šunjevarić (od 58. Milojević), Mašović (od 72. Đerić), Đenić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve