Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.09.2014.

16:04

Fofana odveo Partizan u 1/8finala

Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su pobedili Bežaniju sa 1:0 (1:0) na Vračaru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gol odluke postigao je Ismael Fofana u 37. minutu – Lazović je video Vulićevića na desnoj strani, bek dobro centrira, a Ismael Fofana glavom šalje loptu u mrežu.

Uskoro opširnije...

Veliku šansu Bežanija je propustila u 19. minutu, kada je Danko Kovačevića pretrčao golmana Partizana Živkovića, ali je dao prejak for, pa nije na vreme stigao loptu i pogodio je spoljni deo mreže.

Usledio je već opisani gol Partizana, a zatim i nekoliko šansi crno-belih koje su ostale neiskorišćene – Ninković, ponovo Fofana... Najbolju šansu za izjednačenje Bežanija je propustila u 55. minutu, kada je Jelić odlično šutirao i pogodio prečku sa oko 25 metara.

Koji minut kasnije i Fofana je pogodio prečku, a do kraja je Partizan rutinski sačuvao vođstvo i plasirao se u osminu finala Kupa.

Bežanija – Partizan 0:1 (0:1)
Fofana 37

Bežanija: Ostojić, Gustavo, Mustur, Matović, Milić, Stanovčić, Brujić (Rakić 44), Jelić (Zorica 85), Đoković, Šaka (Subotić 69), Kovačević.
Partizan: Živković, Vulićević, Ćirković, Stanković, Petrović, Živković (Luka 65), S. Ilić, Marković, Ninković (B. Ilić 64), Lazović, Fofana (Marinković 81).

Tok meča:

U prvih desetak minuta meča ozbiljnijih prilika nije bilo – Živković je loše šutirao iz slobodnog udarca, a na drugoj strani šut Matovića završio je preko gola.

Zatim je Matović nespretno reagovao pred svojim golom, ali je golman Ostojić dobro intervenisao.

Crno-beli su držali loptu u nogama, ali nisu stvarali šanse, a Bežanija je u 19. minutu promašila neverovatnu šansu. Danko Kovačević je iskoristio dobru loptu i na oko 25m od gola proturio je pored bespotrebno istrčalog golmana Živkovića, ali nije na vreme stigao do lopte, stigla ga je i odbrana Partizana, pa je 23-godišnji Kovačević šutirao pored gola.

Bežanija se nije uplašila, igrala je ravnopravno sa Partizanom i imala je nekoliko ubacivanja u šesnaesterac, ali je odbrana crno-belih bila koncentrisana. I na drugoj strani bilo je nekoliko sličnih situacija, a u 25. minutu Živković nije dobro reagovao posle centaršuta Fofane.

Do 37. minuta velikih prilika nije bilo, ali tada Partizan stiže do vođstva – Lazović je video Vulićevića na desnoj strani, bek dobro centrira, a Ismael Fofana glavom šalje loptu u mrežu.

Do poluvremena je Partizan stvorio još dve dobre prilike – prvo Fofana nije reagovao na pravi način, a zatim je Ninkovićev šut golman Ostojić izbio u korner.

Partizan je preuzeo kontrolu nad utakmicom, a prednost je ponovo mogla da bude duplirana u 52. minutu – Fofana je dodao loptu za Ninkovića, koji je loše zahvatio loptu.

Taman kada se činilo da je Bežanija u nokdaunu, nominalno domaći tim umalo je stigao do izjednačenja – Jelić je šutirao izvanredno sa oko 25 metara, ali je lopta završila na prečki.

Pet minuta kasnije i crno-beli su bili vrlo blizu gola, ali je šut Fofane iz okreta takođe pogodio prečku, a ni Živković iz odbitka nije uspeo da zatrese mrežu. Tempo meča je pao, Partizan je bez ikakvih problema držao loptu i vođstvo, a u 84. minutu solidan šut Markovića odbranio je Ostojić.

Do kraja je Saša Ilić imao jedan solidan pokušaj, a Partizan je u laganom ritmu sačuvao prednost i plasirao se dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve