Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.09.2014.

23:02

Barsu mučio APOEL, 1:1 u Amsterdamu

Fudbaleri Barselone počeli su takmičenje u Ligi šampiona minimalnom pobedom protiv kiparskog APOEL-a rezultatom 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Katalonci su se mučili, ali su ipak uspeli da osvoje važna tri boda na startu takmičenja.

U drugom meču F grupe Ajaks i Pari Sen Žermen odigrali su u Amsterdamu bez pobednika – 1:1.

Novi trener Barselone Luis Enrike odlučio je da ostavi na klupi Andresa Inijestu i Ivana Rakitića pred ovaj meč, pa su Katalonci imali problema da probiju bedem APOEL-a.

Samo su Mesi i El Munir bili u startnoj postavi na svim mečevima Barse od početka sezone, a omaleni Argentinac, koji je u sredu slavio 14-godišnjicu dolaska u Kataloniju, bio je asistent kod gola Pikea u 28. minutu.

Retko ko je mogao da predpostavi da će to biti i konačan rezultat ove utakmice. Barsa je napadala, pokušavala je da overi trijumf još nekim golom, ali je na kraju mogla i da ostane bez dva boda.

APOEL je u nekoliko navrata ozbiljno zapretio golmanu Ter Stegenu, ali Katalonci su ipak uspeli da se odbrane i sačuvaju 100% učinak od početka sezone.

Meč u Amsterdamu bio je, verovali ili ne, prvo gostovanje Pari Sen Žermena u Holandiji u nekom evropskom takmičenju, a u centru pažnje bio je napadač gostiju Zlatan Ibrahimović koji je upravo u Ajaksu napravio ime.

Duel je počeo uz nekoliko simpatičnih transparenata domaćih navijača, a to ipak nije omelo goste da povedu u 14. minutu. Ibrahimovićev udarac je izblokiran, a na loptu je natrčao Kavani koji nije imao težak posao – 1:0.

Glavni sudija utakmice imao je nekoliko sumnjivih odluka na štetu domaće ekipe, ali De Burov tim je ostao staložen, nastavio je da se bori i nagrađen je u drugom poluvremenu. Veliku radost domaćim navijačima i bod svojoj ekipi doneo je najbolji strelac Lase Šene iz slobodnog udarca 16 minuta pre kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve