Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.09.2014.

22:40

G: Nerešeno u Londonu i Mariboru

Obe utakmice G grupe prvog kola Lige šampiona završene su bez pobednika.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

U Londonu su Čelsi i Šalke igrali 1:1, a u Sloveniji istim rezultatom završen je meč između Maribora i Sportinga.

U narednom kolu Sporting dočekuje Čelsi, a Maribor gostuje Šalkeu.

Dobra igra Čelsija od samog starta materijalizovana je pogotkom Fabregasa već u 11. minutu, nakon asistencije Azara petom.

Veliku priliku za londonski tim imao je Drogba u 32. minutu, ali je njegov udarac glavom odbranio golman Šalkea. Fabregas je bio jedan od najboljih igrača na terenu, a priliku da duplira prednost nije iskoristio nekoliko minuta kasnije, kada je šutirao preko prečke.

Drgba je bio opasan po gol rivala, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Međutim to je uspeo Huntelar i doneo izjednačenje Šaleku u 62. minutu nakon kontranapada i izgubljene lopte Fabregasa. To je prvi gol nemačke ekipe u pet utakmica sa Čelsijem.

Do kraja meča Čelsi je probao da vrati vođstvo, najčešće preko Azara. Srpski fudbaleri Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su ceo meč u ekipi Žozea Murinja.

U Prvom poluvremenemu meča između Mariobra i Sportinga slovenačka ekipa bila je konkretnija, uspela da pogodi i stativu, ali promene rezultata nije bilo.

Bolji rival u nastavku bio je Sporting, stvorio je više prilika i stigao do prednosti. Nani je šutirao sa ivice šesnaesterca posle solo akcije, a lopta je završila u donjem levom uglu.

Ipak domaći fudbaleri u samom finišu meča stižu do boda, golom Zahovića, koji je odbitak sproveo u mrežu rivala.

Grupa G:
Čelsi – Šalke 1:1
Fabregas 11 - Huntelar 62
Maribor – Sporting 1:1
Zahovič 92 - Nani 80

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve