Nova vest
Fudbal

Subota, 13.09.2014.

21:50

Atletiko opet pokorio 'Bernabeu'

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su gradskog rivala Real sa 2:1 (1:1) na stadionu Santijago Bernabeu u trećem kolu španske Primere.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Atletiko je poveo u desetom minutu golom Tijaga, u 26. je izjednačio Kristijano Ronaldo iz penala, a trijumf ’Jorgandžijama’ doneo je Arda Turan u 76. minutu. I prošle sezone Atletiko je dobio Real u gostima, a sada tim Dijega Simeonea ima sedam bodova iz tri meča.

Sa druge strane, letargični Real je očajno počeo sezonu – posle poraza u Superkupu Španije od Atletika, tim Karla Ančelotija imao samo tri boda posle tri runde Primere.

Posle prilično mirnog početka Atletiko je iznenada došao do vođstva – u desetom minutu korner sa leve strane izveo je Koke, a loše postavljanje igrača Reala iskoristio je Tijago, koji je usamljen sačekao loptu na prvoj stativi i glavom je zakucao iza leđa Kasiljasa.



Od tog trenutka Real je bio bolji na terenu, a prvu šansu imao je Bejl, čiji je dobar udarac iz slobodnog udarca odbranio golman Moja. Tome je prethodio solidan udarac Benzeme, a u 26. minutu domaći tim došao je do izjednačenja.

Ronaldo je dobio loptu po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor, a zatim je i iznudio jedanaesterac nakon što je Sikeira nesmotreno isturio levu nogu. Ronaldo je uzeo loptu i smireno je po zemlji poslao u desni golmanov ugao – 1:1.



Najbolje šanse do kraja poluvremena propustio je Benzema. Prvo je u izglednoj situaciji očajno primio loptu posle dodavanja Ronalda, a zatim je ponovo na asistenciju Portugalca Benzema snažno šutirao, ali je njegov udarac odbranio Moja.

Real nije iskoristio svoju nadmoć u prvom poluvremenu, a u nastavku je Atletiko zaigrao bolje. Iako su domaći i dalje duže držali loptu, njihovi napadi bili su jalovi i nisu stvorili nijednu pravu šansu.

’Kraljevski’ klub nije prodrmao ni ulazak Ćićarita, koji je debitovao na ovom meču, kao ni prisustvo Iska umesto neaktivnog Bejla. Sa druge strane, Simeone je pogodio sa izmenama.

U 73. minutu Turan, koji je zamenio Gabija, šutirao je malo pored stative, ali to je bila samo najava onoga što će uslediti tri minuta kasnije. Grizman, još jedan rezervista, lepo je sačuvao loptu i dodao do Huanfrana – desni bek je centrirao po zemlji, Raul Garsija je preskočio loptu, a Turan ju je preciznim udarcem sproveo u donji desni ugao Kasiljasovog gola.



Do kraja okršaja gledali smo stihijski napade Reala, izostala je prava šansa, pa je Atleti zasluženo odneo sva tri boda.

Madridskom derbiju prisustvovali su i košarkaši Srbije, koje je selektor Đorđević tako nagradio za plasman u finale Svetskog kupa.

Real – Atletiko 1:2 (1:1)
Ronaldo 26 (pen) - Tijago 10, Turan 76

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas, Arbeloa (Varan 77’), Koentrao, Ramos, Pepe – Kros, Modrić – Bejl (Isko 72’), Ronaldo, Rodriges – Benzema (Ćićarito 63’).
Atletiko Madrid (4-4-2): Moja – Huanfran, Sikeira, Miranda, Godin – Koke, Garsija, Tijago, Gabi (Turan 61’) – Mandžukić (Suares 78’), Himenes (Grizman 64’).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve