Nova vest
Fudbal

Subota, 13.09.2014.

19:30

Partizan preokretom pobegao Zvezdi

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički 4:2 posle preokreta u derbiju petog kola JSL i osamostalili se na pvom mestu na tabeli.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Crno-beli su se namučili protiv rivala sa Banovog Brda, iako su rano poveli golom Danila Pantića, Čukarićki je u finišu poluvremena sa dva gola za 60 sekundi preokrenuo na 2:1.

Međutim, Partizan dominantnom igrom i pre svega sjajnim prekidima Nikole Drinčića preokreće u nastavku, te autogolom Petra Bojića, a pogocima Petra Škuletića i Predraga Luke beleži petu pobedu.

Partizan sa maksimalnim učinkom sada ima dva boda više od Crvene zvezde, koja je remizirala sa Napretkom u Kruševcu.

Crno-beli su zasluženo ostvarili peti trijumf u prvenstvu, ali su se opet igrali sa živcima navijača. Partizan je šesti put u sezoni došao do pozitivnog rezultata nakon vođstva gostiju, ostvarivši četvrtu pobedu posle preokreta.

Rano je vicešampion poveo, Danilo Pantić je u desetom minutu pogodio preciznim udarcem sa ivice kazenog prostora, nakon čega su crno-beli usporili ritam meča. Ipak, Čukarički krajem poluvremena stiže do ekspresnog preokreta iz prve dve šanse.

Prvo je Stojiljković prevario glavom Lukača nakon centaršuta Brežančića, da bi minut kasnije Slavoljub Srnić evrogolom doneo preokret na poluvremenu.

Usledila je dominacija crno-belih u drugom delu, a do izjednačenja stižu već u 52. minutu. Drinčić je uputio sjajan centašut na petarac, Lazović je zakačio loptu, ona okrznula Bojića i prevarila Ristića.

Crno-beli tada pojačavaju pritisak i stižu do trećeg gola preko Lazovića, ali sudije ga poništavaju zbog ofsajda, iako je bila regularna pozicija.

Međutim, kvalitet Partizana dolazi do izražaja u poslednjih 15 minuta, te crno-beli lako stižu do pobede. Najzaslužniji za to bio je novi fantastičan centaršut Drinčića koji glavom u vođstvo pretvara Škuletić, da bi pet minuta pre kraja rezervista Luka lobom potvrdio slavlje.

U finišu meča gosti dva puta pogađaju okvir gola, te Čukarički beleži prvi poraz u sezoni.

U petom kolu Donji Srem i Rad su igrali 1:1, Mladost je iznenadila u Novom Pazaru sa 2:1, dok je duel Spartaka i Jagodine prekinut zbog nevremena na 0:0.

U preostala dva meča dana, Borac i OFK Beograd su igrali 1:1, dok je niški Radnički minimalnim rezultatom slavio na gostovanju kod Voždovca.

JSL, 5. kolo:
Jelen Superliga, 5. kolo:
Donji Srem – Rad 1:1
Novi Pazar – Mladost 1:2
Spartak – Jagodina (prekid)
Napredak – Crvena zvezda 0:0
Borac – OFK Beograd 1:1
Partizan – Čukarički 4:2
Voždovac – Radnički (KG) 0:1
nedelja:
19:00 Vojvodina – Radnički (N)

Tabela:
1. Partizan 5 5 0 0 18:4 15
2. Crvena zvezda 5 4 1 0 7:0 13
3. Vojvodina 4 3 0 1 8:4 9
4. OFK Beograd 5 2 2 1 8:8 8
5. Čukarički 5 2 2 1 7:5 8
6. Borac 5 2 2 1 5:3 8
7. Rad 5 2 1 2 9:8 7
8. Novi Pazar 5 2 1 2 7:6 7
9. Mladost 5 2 1 2 6:6 7
10. Donji Srem 5 2 1 2 3:6 7
11. Spartak Subotica 4 2 1 1 2:1 7
12. Jagodina 4 1 1 2 6:8 4
13. Radnički 1923 5 1 1 3 1:4 4
14. Napredak 5 0 2 3 3:8 2
15. Radnicki Niš 4 0 0 4 2:10 0
16. FK Voždovac 5 0 0 5 2:13 0

Tok meča:

Jelen Superliga, 5. kolo:
Partizan – Čukarički 4:2 (1:2)
Pantić 10, Bojić 52ag, Škuletić 75, Luka 84 – Stojiljković 42, S. Srnić 43

Partizan: Lukač – Vulićević, Stanković, Ilić, Petrović – Marković (S. Ilić 65'), Drinčić, Pantić, Grbić (Luka 73') – Lazović (Fofana 88'), Škuletić
Čukarički: Ristić – Pjasentin, Ugočukvu, Stojković, Brežančić – Bojić, Regan (Matić 80'), S. Srnić, Pavlović (D. Srnić 58'), Todorović – Stojiljković

KRAJ! Partizan je pobedo Čukarički sa 4:2 u novom spektakularnom meču crno-belih ove sezone.

90+1' STATIVA! Opet okvir gola spasava Partizan. Ovaj put rezervista Matić pogađa levu stativu posle sjajnog udarca sa 17-18 metara.

89' PREČKA! Nije Čukarički imao sreće. Nakon dobrog centaršuta sa sredine terena, Ugočukvu je dobio duel sa čuvarom na petercu, šutirai je glavom iz teške pozicije, ali na njegovu žalost pogodio je sam prečku.

84' GOOOOOL! Partizan vodi 4:2. Sjajan gol Predraga Luke rešava meč.

Rezervista Partizana je dobio sjajan pas u prazan kazneni prostor, Ristić mu je krenuo u susret, a krilni igrač crno-belih je sjajnim lob udarcem loptu poslao pored leve stative u mrežu.

80' Partizan je nakon preokreta umrtvio igru, Čukarički ne uspeva da zapreti domaćinu.

MAJSTORI PREOKRETA Partizan je šesti put u ovoj sezoni uspeo da nadoknadi prednost rivala, dva puta je remizirao na tim mečevima.

75' GOOOOOL! Partizan opet vodi, 3:2. Petar Škuletić postigao je peti gol u JSL ove sezone.

Opet je Nikola Dringić izveo savršen centaršut na peterac, a tamo je Petar Škuletić dobio duel sa čuvarom te glavom loptu zakucao u mrežu.

71' Bomba Drinčića iz slobodnog udarca, lopta je prozujala pored desne stative.

65' Loše ispucavanje Lukača, ali Regan ne šutira najbolje sa distance, pa golman Partizana hvata pokušaj loba.

62' Žestok pritisak Partizana, crno-beli žele novi preokret u ovoj sezoni. Drinčić preti iz slobodnog udarca, ali ne uspeva da loptu pošalje ispod živog zida.

57' Partizan je oštećen za gol! Sudija Marko Popović poništio je gol Danka Lazovića na signalizaciju pomoćnog arbitra, iako je napadač Partizana bio metar od poslednjeg igrača Čukaričkog u trenutku dodavanja.

53' Čukarički je umalo odmah vratio vođstvo. Posle sjajne akcije na levoj strani kaznenog prostora, Stojiljković je imao zicer sa desetak metara, bio je sam, ali je promašio ceo gol.

52' GOOOOOL! Partizan je izjednačio na 2:2. Petar Bojić je autogolom vratio crno-bele u igru.

Drinčić je izveo još jedan savršen centaršut iz slobodnog udarca sa desne strane, lopta je padala na peterac, zahvatio ju je Lazović glavom, a onda se od Bojića odbila u mrežu pored nemoćnog Ristića.

49' Čuka uzvraća preko Pjasentina koji šutira sa 30 metara iz slobodnog udarca, ali je Lukač bio oprezan.

46' Partizan odmah preti na startu drugog dela, Drinčić ubacuje iz slobodnog udarca loptu, ali Škuletić loše reaguje te šutira preko gola.

POLUVREME Čukarički vodi u Humskoj 2:1 posle preokreta za 60 sekundi.

45' Pritisak Partizana u završnici poluvremena, Lazović nije uspeo da progura loptu prilikom gužve u kaznenom, potom Drinčićev korner niko nije dočekao u petervu.

43' GOOOOOL! Ekspresan preokret Čukaričkog na 2:1. Fantastičan gol postogao je Slavoljub Srnić.

Mladi ofanzivni vezista Čukaričkog je povukao loptu na sredini terena, došao na oko 25 metara od gola Partizana, rivali mu nisu izašli u susret, a on snažno šutirao i zakucao loptu pod prečku nemoćnog Lukača.

42' GOOOOOL! Čukarički je izjednačio na 1:1. Nikola Stojiljković je pogodio gol.

Prva akcija i gol Čuke. Brežančić je sjajno ubacio loptu sa leve strane, Stojiljković je na prvoj stativi vrhom glave zakačio i prevario Lukača za izjednačenje.

40' Škuletić pokušava sa 15 metara, ali lopta se odbija od igrača i odlazi daleko od gola.

31' Nema mnogo konkretne igre nakon vođstva Partizana, Drinčić konačno pokušava da opet ugrozi Ristića direktnim šutem iz kornera, lopta stiže do Grbića ali gosti blokiraju šut u korner, prvi za crno-bele.

25' Nakon 2-3 minuta pauze zbog dimne zavese nastavljen je meč.

22' PREKID Zaustavljen je meč u Humskoj zbog bakljade navijača na južnoj tribini.

18' Partizan kontroliše meč, čuva loptu i traži grešku rivala koji ne uspeva da se organizuje u napadu.

10' GOOOOL! Partizan vodi 1:0! Danilo Pantić doneo je prednost crno-belima!

Nakon centaršuta Vulićevića sa desne strane, Škuletić je driblao na pet metara od gola, Stojković mu je izbio loptu, ali samo do ivice kaznenog prostora gde ju je dočekao Pantić koji je preciznim udarcem poslao uz levu stativu.

8' Nakon agresivne igra oba tima u prvih pet minuta tempo je opao, pa se igra između dva kaznena prostora.

5' Škuletić je dobio sjajnu loptu od Lazovića sa desne strane, ali slabu šutira glavom na drugoj stativi pa Ristić hvata loptu.

4' Dobar centaršut Stojkovića sa desne strane, ali Srnić ne uspeva najbolje da je zahvati glavom, te ona ide pored gola.

2' Dobra šansa za Partizan, nakon centaršuta sa sredine terena Stankovića je šutira glavom sa nekoliko metara, ali iznad gola.

19:30 Počeo je meč 5. kola JSL Partizan – Čukarički

19:25 Pre početka utakmice, minutom ćutanja, odata je pošta preminulim članovima Partizanovih beba - Joakimu Vislavskom i Milanu Galiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve