Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.09.2014.

19:15

"Večiti derbi" najveći na svetu

Večiti rivali ne postižu rezultate koji bi zadovoljili navijače, ali to nije sprečilo ljude iz produkcije "Copa 90“ da proglase njihov duel najvećim na svetu.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

Momci iz "Copa 90“ su prošlog proleća posetili Beograd, a to ih je nateralo da duel Partizana i Crvene zvezde proglase najvećim derbijem na svetu.

"Broj jedan je neverovatan derbi, u neverovatnom gradu, između dva istorijska tima. To su Partizan i Crvena zvezda. Ta dva tima imaju najstrastvenije moguće navijače.“, rekli su sastavljači liste.

O tome koliko je duel Crvene zvezde i Partizana oduševio ljude iz "Copa 90“ svedoči i ostatak liste.

Na drugom mestu je okršaj dva argentinska velikana Boke Juniors i River Plejta, tek kao treći se kotira „Old Firm“, duel Seltika i Rendžersa koji navijače ne deli samo po fudbalskoj, već i po verskoj i nacionalnoj osnovi. Na listi je i duel bivših klubova Dejana Ramba Petkovića Flamenga i Fluminensea, a od južnoameričkih duela tu je još na sedmom mestu urugvajski derbi koji igraju Penjarol i Nasional.

Afriku predstavlja duel Zamaleka i Al Ahlija, rimski gradski derbi (Roma-Lacio) je na šestom, a „El Klasiko“ (Real –Barselona) na osmom mestu. Na devetoj poziciji su utakmice koje igraju Ujpešt i Ferencvaroš a lista se zatvara duelom Fenerbahče- Galatasaraj.

Lista:

1. Crvena zvezda – Partizan
2. Boka Juniors – River Plejt
3. Seltik – Rendžers
4. Flamengo – Fluminense
5. Al Ahli – Zamalek
6. Roma – Lacio
7. Penjarol – Nasional
8. Barselona – Real Madrid
9. Ujpešt – Ferencvaroš
10. Galatasaraj - Fenerbahče

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve