Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.09.2014.

17:58

Ćurčić: Dajte Dansku ili Portugal

Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da su selekcije Danske i Portugalije među poželjnim rivalima u baražu za Evropsko prvenstvo 2015.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U sedištu UEFA u Nionu u petak će biti održan žreb baraža za kontinentalni šampionat. Srbija, koja je među 14 najboljih ekipa ušla kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane u kvalifikacijama, svrstana je u drugi šešir sa Švedskom, Slovačkom, Hrvatskom, Ukrajinom, Holandijom i Islandom.

Među poželjnim selekcijama su Danska i Portugala. To su ekipe sa kojima, čini mi se, Srbija može da se nosi. Ipak, želje su jedno, a realnost na žrebanju nešto drugo, videćemo kakve ćemo biti sreće”, rekao je Ćurčić, koji će prisustvovati žrebanju u Nionu.

Ćurčić je podsetio da je Srbija izborila plasman u baraž kroz kvalifikacije u jednoj od najtežih grupa.

Belgija je, recimo, u našu grupu došla iz trećeg šešira, a sada je smatraju za jednu od najboljih mladih reprezentacija u tom uzrastu u Evropi. Belgija nije uspela ni da dođe do baraža, a Srbija jeste. I to nešto govori”, rekao je Ćurčić.

Srpski selektor smatra da je možda došlo vreme da sreća bude uz ‘orliće’.

Imali smo mnogo pehova u kvalifikacijama. To je sada iza nas i uzdignute glave gledamo prema žrebu”, poručio je Ćurčić.

U prvom šeširu su reprezentacije koje su u minulim kvalifikacijama osvojile prva mesta u grupama – Španija, Italija, Engleska, Francuska, Nemačka, Portugalija i Danska, tako da je među tim ekipama rival i poslednja prepreka Srbije za odlazak na evropski šampionat.

Pored Ćurčića, žrebanju u Nionu, koje je zakazano od 14 časova, prisustvovaće generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković i menadžer mlade reprezentacija Pavle Simić.

Utakmice baraža na programu su 10 i 14. oktobra.

Završni turnir prvenstva Evrope za fudbalere do 21 godine biće održan 2015. u Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve