Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.09.2014.

15:53

Arsen: Velbek podiže nivo Arsenala

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da ga raduje forma i partija engleskog reprezentativca Danija Velbeka.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

On je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo postigao oba gola u pobedi protiv Švajcarske (2:0).

Velbek je u Arsenal došao iz Mančester Junajteda za 20 miliona evra kao zamena za povređenog Olivjea Žirua.

"Izgubili smo na neko vreme Žirua i bili smo oslabljeni u napadu. Velbek je idealno pojačanje, pošto može da igra na više pozicija, ali mislim da najviše može da pruži na krilu. Njegov dolazak je podigao kvalitet tima, a i igra u dobroj formi što je pokazao nedavno za reprezentaciju Engleske", rekao je Venger, a prenosi Skaj Sport.

Francuski stručnjak istakao je da nije bio iznenadjen odlukom Junajteda da dozvoli Velbeku prelazak u redove jednog od najvećih rivala.

"Sve je to profesionalizam. Mi smo već pustili Van Persija u Junajted. Dolaskom Falkaa morali su da se oslobode nekog od napadača i mi smo iskoristili tu činjenicu. Nisam želeo da oklevam, a i da nije povredjen Žiru, doveo bih Velbeka", zaključio je Venger.

Velbek je ponikao u Junajtedu, za koji je na 142 utakmice postigao 29 golova, a igrao je i na pozajmicama u Sanderlendu i Prestonu.

Za reprezentaciju Engleske nastupao je 28 puta, uz 10 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve