Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.08.2014.

16:52

Partizan silan na Banjici za 4/4

Fudbaleri Partizana zadržali su maksimalan učinak i posle četvrtog kola Jelen Superlige, pošto su lako i ubedljivo savladali Rad na Banjici – 4:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Crno-beli su tako nastavili da prate ritam Crvene zvezde, a četvrtim trijumfom u nizu stigli su do prvog mesta pred reprezentativnu pauzu, uz gol-razliku 14:2.

Rezultat meča, pred praznim tribinama stadiona Kralj Petar I, ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. Škuletić i Lazović doneli su 2:0 pred odmor, a Fofana i, ponovo, Lazović potvrdili laku pobedu.

Šampion Srbije Crvena zvezde je u subotu takođe stigla do 12. boda, pošto je minimalnim rezultatom savladala Spartak iz Subotice, dok je poslednji meč kola na programu je od 19 časova, kada Vojvodina gosuje Jagodini.

Ekipa Marka Nikolića pružila je sigurnu partiju i lako stigla do novih bodova. Raspoloženi Škuletić je bio prvi koji je pogodio mrežu Jovanovića, kada je u 26. minutu kurnisao sjajnu akciju u tri poteza. Činilo se da će se tim rezultatom otići na odmor, ali je Lazović 120 pre odlaska na odmor duplirao prednost, uz obilatu pomoć golmana Jovanovića.

Bivši igrač Fejenorda kombinovao je sa Grbićem na desnom boku, da bi mu saigrač petom ostavio loptu na kapici šesnesterca. Usledio je šut po zemlji, pravo u golmana domaćih, ali Jovanovič nije dovoljno skupio ruke i noge, pa je ona završila u mreži.

Ovaj pogodak u velikoj meri podsetio je na gol Volfаrta iz čuvene 1991. godine, kada je Zvezda izbacila Bajern iz Minhena na putu do titule prvaka Evrope. Nemac je pokušao po zemlji, polse kombinacije iz prekida, a Dika Stojanović napravio istu grešku kao Jovanović.

Pokušali su 'Građevinari' da se vrate u meč, ali im je Danko Lazović, posle asistenicije Škuletića u 59. minutu, ugasio sve nade. Akciju je započeo Živković, a završio Lazović udarcem pod prečku.

Konačan rezultat susreta postavlja rezervista Beko Fofana u 86. minutu meča, posle pâsa Nikole Ninkovića.

Domaća liga nastavlja se 13. septembra, kada Partizan dočekuje Čukarički u Humskoj.

Rezultati četvrtog kola JSL:

Rad – Partizan 0:4
OFK Beograd – Novi Pazar 3:2
Jagodina – Vojvodina (19.00)

subota:

Mladost – Napredak 2:1
Radnički (KG) – Borac 0:1
Crvena zvezda – Spartak 1:0
Čukarički – Voždovac 2:0
Radnički (N) – Donji Srem 0:1

Tabela:
1. Partizan 4 4 0 0 14:2 12
2. Crvena zvezda 4 4 0 0 7:0 12
3. Čukarički 4 2 2 0 5:1 8
4. Novi Pazar 4 2 1 1 6:4 7
5. Borac 4 2 1 1 4:2 7
6. Spartak 4 2 1 1 2:1 7
7. OFK Beograd 4 2 1 1 7:7 7
8. Vojvodina 3 2 0 1 5:2 6
9. Rad 4 2 0 2 8:7 6
10. Donji Srem 4 2 0 2 2:5 6
11. Mladost 4 1 1 2 4:5 4
12. Jagodina 3 1 1 1 4:5 4
13. Radnički (KG) 4 0 1 3 0:4 1
14. Napredak 4 0 1 3 3:8 1
15. Radnički (N) 4 0 0 4 2:10 0
16. Voždovac 4 0 0 4 2:12 0

U uvodnih desetak minuta meča videli smo po pokušaj sa obe strane i 100 % šansu. Najpre je Darko Brašanac zapretio, posle prekida koji je izveo Andrija Živković, ali pored gola. Rad je odgovorio pet minuta kasnije, posle lepe akcije po levom krilu I odložene lopte do Petra Jelića – ali strelac pet, rekordnih, golova u prošlom kolu šutira preko gola.

Ipak, samo minut pre šuta napadača Rada, najbolju šansu na meču videli smo u devetom minutu, kada je Petar Škuletić izbio sâm ispred Jovanovića, ali je golman Rada odbranio njegov udarac. Pokušao je bivši napadač Vojvodine još jednom, da bi ovoga puta bio izblokiran.

Posle uvodnih minuta crno-beli su u potpunosti preuzeli kontrolu i počeli da stvaraju sve oapasnije šanse. Ponovo je bilo posle kornera, kada je kapiten Vojislav Stanković prvo pokušao glavom, pa nogom, ali nije uspeo da pogodi mrežu. Međutim, ovakav pristup ekipe Marka Nikolića isplatio se kroz nekoliko napada – kada je Škuletić u 26. minutu krunisao sjajnu akciju u tri poteza.

Stanković je poslao divnu dijagonalu od pedeset metara, na desno krilo do Lazovića, a iskusni napadač je povukao po desnom boku i oštro je poslao na drugu stativu – a Škuletić kliza i šalje je u praznu mrežu – 0:1.

Pokušali su 'Građevinari' odmah da odgovore, ali je Lukač uspeo da otkloni opasnost. Veselinović je poslao loptu iz prekida na drugu stativu, a usamljeni Raspopović pokušao sa roglja peterca. U petercu se u tom trenutku našlo nekoliko igrača domaće ekipe, ali je golman gostiju uspeo da odbije loptu u prazan prostor.

Nastavio je rad da biva opasniji, ali su gosti lako odbijali napade, da bi im još veći mir pred odmor doneo Danko Lazović, uz obilatu pomoć golmana Jovanovića.

Bivši igrač Fejenorda kombinovao je sa Grbićem na desnom boku, da bi mu saigrač petom ostavio loptu na kapici šesnesterca. Usledio je šut po zemlji, pravo u golmana domaćih, ali Jovanovič nije dovoljno skupio ruke i noge, pa je ona završila u mreži – 0:2



Nastavlili su domaći sa nešto ofanzivnijom igrom i na startu drugog dela igre, ali opet bez uspeha. Dobru šansu imao je Veselinović posle pet minuta igre, kada se dokopao lopte posle gužve u kaznenom, ali je iz gotovo mrtvog ugla šutirao visoko preko gola Lukača.

Partizan je stigao do trećeg gola iz prve prave akcije u drugom poluvremenu, i praktično rešio pitanje pobednika pola časa pre kraja susreta. Opet je viđena akcija u tri poteta. Ovoga puta, Živković je povukao loptu i proigrao Škuletića, snažni centarfor uzvratio Lazoviću za asistenciju – a ovaj je zakucao pod prečku gola Jovanovića – 0:3

U međuvremenu, Marko Nikolić vrši dve izmene. Najpre Petar Grbić ustupa mesto mladom Danilu Pantiću, da bi nekoliko minuta kasnije Beko Fofana ušao na teren umesto, igrača utakmice Danka Lazovića.



I pored ubedjivog vođstva, crno-beli nisu spustili 'gas' ni posle trećeg gola, nastavili su sa napadima, protiv indisponiranog domaćina, a nove dve šanse propustio je Škuletić. U 62. minutu su defanzivci Rada uspeli da spreče njegov pokušaj, da bi osam minuta kasnije šutirao pored stative, posle prodora iskosa po levom boku.

U samom finišu meča videli smo po opasnu situaciju na obe strane. Prvi je priliku imao Andrija Živković, ali nije uspeo da pogodi rogalj posle lepog prodora, da bi bi mu samo minut kasnije odgovorio Petar Jelić 'bombom'. Slavko Perović je proigrao saigrača na tridesetak metara od gola Partizana, a ovaj je gurnuo sebi u prostor I poslao projektil – koji završava na stativi Lukačevog gola.

Konačan rezultat susreta postavlja rezervista Fofana, posle još jedne akcije po levom boku. Opet je Živković bio inicijator napada, njemu se priključio Nikola Ninković i lepo pogodio usamljenog Fofanu – koji neometan lako šalje glavom loptu u mrežu – 0:4.

Rad - Partizan 0:4 (0:2)
Škuletić 26, Lazović 43, 58, Fofana 86

Rad: Jovanović, Denić (od 58. Simić), Jelić, Gnjatić, Raspopović, Milošević (od 81. Stančeski), Rodić, Perović, Bajić, Veselinović (od 75. Mihajlović), Marković
Partizan: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, N: Petrović, Marković, Brašanac, Živković, Grbić (od 62. Pantić), Lazović (od 72. Fofana), Škuletić (od 81. Ninković)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve