Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.08.2014.

21:00

Maribor, APOEL, Porto, BATE u eliti

Ekipe Porta, Maribora, BATE Borisova i APOELA plasirale su se nakon Zenita u Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najveće iznenađenje prvog dana revanša plej-ofa napravio je Maribor koji je golom Brazilca Markosa Tavaresa šokirao Seltik u Glazgovu i sa ukupnih 2:1 ušao među elitu.

Najubedljiviji u revanšu bio je APOEL koji je sa 4:0 deklasirao Olborg, siguran je bio i BATE koji je sa 3:0 nadigrao Slovan, ali je tim iz Bratislave slomnjen tek sa igračem manje. Porto je rutinski golovima u drugom delu sa 2:0 potvrdio pobedu iz Lila.

Ranije u utorak Zenit je ubedljivom pobedom nad Standardom prvi izborio mesto u eliti. U sredu se igra još pet revanša.

Derbi će biti okršaj Arsenala i Bešiktaša na Emiratima, interesantno će biti i u Baskiji gde gostuje Napoli posle 1:1 u Italiji, dok će Bajer, Steaua i Salcburg braniti minimalnu prednost protiv Kopenhagena, Ludogoreca i Malmea.

Prvi je posao u revanšu završio APOEL. Već na poluvremenu kiparski šampiona je imao dva gola prednosti protiv Danaca. Gosti su definitivno srušeni sa dva gola u roku od jednog minuta polovidnom drugog dela meča.

BATE je krajem poluvremena stekao prednost protiv Slovana i u nastavku čekao da se rival otvori kako bi dokrajčio posao. Slovaci su bili u igri sve do poslednjih deset minuta kada je isključen Sumah. To Belorusi maksimalno koriste te sa dva gola pet minuta pre kraja potvrđuju plasman u elitu.

Porto je rutinski čuvao prednost iz Lila, dozvolio rivalu da juri rezultat čekajući da se izmore i otvore prostor, što se dogodilo u drugom delu. Već u petom minute nastavka Brahimi donosi prednost Portu, a tačku na dvomeč 20 minuta pre kraja stavnja Džekson Martines.

Najdramatičnije je bilo u Glazgovu, Maribor je igrao sjajno u revanšu, propustio nekoliko šansi u prvom poluvremenu, da bi 15 minuta pre kraja sjajnim golom Markos Tavareš odveo Slovence u Ligu šampiona. U trećem minutu nadoknade vremena Virdžil van Dajk je imao zicer sa nekoliko metara za produžetke, ali je Jasmin Handanovič zadivljujućom odbranom postao heroj Maribora.

Liga šampiona, plej-of:
APOEL – Olborg 4:0 (prvi meč 1:1)
Oliveira 29, De Vinsenti 44, Aloneftis 64, Šeridan 65
BATE Borisov – Slovan Bratislava 3:0 (1:1)
Gordejčuk 41, Krivec 84, Rodionov 85
Porto – Lil 2:0 (1:0)
Brahimi 49, Martines 69
Seltik – Maribor 0:1 (1:1)
Tavareš 75
Zenit – Standard Lijež 3:0
Rondon 30, Hulk 54p, 58

Sreda:
Arsenal – Bešiktaš (prvi meč 0:0)
Atletik Bilbao – Napoli (1:1)
Bajer Leverkuzen – Kopenhagen (3:2)
Ludogorec – Steaua (0:1)
Malme – Salcburg (1:2)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve