Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.08.2014.

16:24

SP2018: Rusija želi na 12 stadiona

Rusija se opire zahtevima Svetske fudbalske federacije da sa 12 smanji na 10 broj stadiona na kojima će se igrati utakmice na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Predsednik FiIFA Sep Blater, koji je prošlog meseca rekao da bi broj stadiona trebalo smanjiti na 10, boravio je tokom vikenda u Sočiju, gde je o pitanjima organizacije Svetskog prvenstva 2018. godine razgovarao s ministrom sporta Rusije Vitalijem Mutkom.

"Koncepcija od 12 stadiona u 11 gradova domaćina Mundijala nije promenjena. FIFA je preporučila 10 stadiona u devet gradova, uključujući dva stadiona u Moskvi", rekao je Mutko, prenela je agencija Itar-Tas.

Mutko je istakao da će konačna odluka biti doneta u oktobru na Izvršnom komitetu FIFA, čiji je član. On je dodao da bi kašnjenje s odlukom izazvalo probleme jer uskoro počinju građevinski radovi na nekoliko stadiona.

Delegacija FIFA će u sredu početi inspekciju, počevši sa stadionom kapaciteta 45.000 sedišta u gradu Saransku.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu ovoga leta utakmice su se igrale na 12 stadiona u 12 gradova, a mediji spekulišu da svetska kuća fudbala želi da smanji broj stadiona, kako bi se izbegla kašnjenja građevinskih radova, kao što je bio slučaj u Brazilu.

Ni FIFA ni ruski organizatori nisu saopštili koje stadione treba izbaciti, iako je Mutko nedavno izjavio da su stadioni u Kalinjingradu i Volgogradu najteži za rekonstrukciju.

Rusija je prvobitno kandidovala 16 stadiona u 13 gradova, ali je taj spisak skratila na 12 stadiona u 10 gradova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve