B92: Štrajk fudbalera Partizana

Fudbaleri Partizana nisu izašli na teren u terminu večernjeg treninga u utorak a ne zna se da li će trenirati u sredu, saznaje B92.

Izvor: B92
Podeli

Prvi put u skoro sedam decenija postojanja kluba iz Humske dogodilo se da igrači štrajkom pokušaju da se izbore za svoja prava.

Kapiten Partizana Saša Ilić dva dana je proveo u razgovorima sa upravom kluba a posle poslednjeg sastanka igrača, u utorak u popodnevnim časovima, više nije bilo strpljenja pa je ekipa stupila u štrajk.

Zaposlenima u klubu, kao i igračima, duguje se nekoliko mesečnih plata, a do nekog transfera ili pozajmice u klubu nema novca. Navodno je igračima ponuđeno da dobiju sada po 35.000 dinara i isto toliko 1. septembra, što je u svakom slučaju dramatično manje od onoga što se duguje.

Predsednik Partizana Dragan Đurić i trener kluba Marko Nikolić nisu bili dostupni za komentar.

Na naš poziv odgovorila je jedino portparolka Biljana Obradović koja je za B92 rekla da klub još uvek nema zvaničan komentar povodom ove situacije. Ona je dodala da je druženje sa novinarima, koje je zakazano za sredu, pomereno i da će klub u sredu izaći sa nekakvim saopštenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu