Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.08.2014.

22:29

"Milijaš se pita, Jovanović ostaje"

Prvi operativac Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je budućnost Nenada Milijaša isključivo u rukama igrača, istakavši da su klubu "vezane ruke".

Izvor:

Autor:

Default images

"Milijaš ima potpisan sporazum iz decembra i klubu su vezane ruke. Kod njega su i nož i pogača. Nesporna je naša želja da ostane, ali svima sam im obećao da Zvezda neće biti prepreka za rešavanje njihove egzistencije. Ako on ima veći interes da ode u Manisu, ni etički nema smisla da ga zadržavamo", objašnjava Terzić za Novosti.

Pomenuti sporazum zaključen je zbog nagomilanih dugovanja kluba prema kapitenu, koji se tom prilikom odrekao svih primanja u narednih šest meseci i celu polusezonu odigrao bez naknade. Shodno tome, Zvezda nema pravo da ga zadržava, a uz to mu duguje i skoro 500.000 evra.

"Ne bih komentarisao koliko mu je klub dužan. Obavili smo razgovor s njim prošle nedelje, precizirali dosta toga i biće kako on bude hteo, biće tako da Milijaš bude zadovoljan. On je nama potreban, vođa je i jedan od najboljih igrača, ali sve je otvoreno. Za sada, sprema za meč s Jagodinom, zatim i za Vojvodinu. Posle? Daleko je to... Do 31. avgusta možda ode još šest igrača, možda dovedemo i Mesija", rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, Zvezda za sada ne traži zamenu za Milijaša, niti hoće sve dok je u klubu. Takođe, ne traži se ni centarfor.

"Tu su Rakić, Jović i Despotović. Videćemo kako će sve funkcionisati na ove dve utakmice, nećemo da gomilamo igrače".

Terzić najavljuje i sporazum s Vukašinom Jovanovićem, 18-godišnjim štoperom koji i dalje nema profesionalni ugovor.

"Biće sve u redu, potpisaće u utorak ili sredu. On je dete kluba, osam godina je tu i normalno je da po izlasku iz omladinske škole prvi ugovor potpiše sa svojim klubom", dodao je generalni sekeretar šampiona Srbije.

I dalje je neizvesno da li će Lalatović moći da računa na pojačanja za naredni meč, ali će problem registracije biti rešen do 31. avgusta, tvrdi Terzić. On je istakao i da je protiv Radničkog ekipa Zvezde igrala baš onako kako treba.

"To je model kojem težimo. Svaka lopta unapred, brzo, agresivno... Prošle sezone Zvezda je možda bila igrački kvalitetnija, ali se igralo s mnogo dodira, u širinu i unazad. Ovo sada je Zvezda koja mi se sviđa".

Priliku su protiv Nišlija dobili i Zvezdini omladinci, koji su već skrenuli pažnju javnosti.

"Najviše bih voleo da gurnemo svih šestoricu omladinaca sa EP, ali ne mogu da igraju samo deca, treba nam balans. Rajković će biti jedan od najboljih golmana u Evropi, nedostaje mu samo iskustvo. Ali, moramo biti spremni da istrpimo i njegove greške kojih će biti", jasan je Terzić.

Generalni sekretar Zvezde posebno ističe kvalitete mladog napadača Luke Jovića.

"On je biser, novi Falkao. Dečko se rodio za fudbal, sve zna, nemaš čemu da ga učiš. Oseća prostor, zna da se kreće, a s vremenom će doći i rutina. I Ristić je veliki potencijal, biće pravi igrač, kao i Vukašin Jovanović, s tim da on i Rajković imaju problem jer se greške štopera i golmana ne trpe i ulazimo u veći rizik s mladim igračima na tim pozicijama. Ali, klub će stati iza obojice", rekao je Terzić.

Za kraj, Terzić je istakao da je Zvezda pokazala vise od Partizana u uvodnih devedeset minuta sezone.

"Kad se uzme u obzir kako je odigrala Zvezda, a kako Partizan, mislim da je naš tim pokazao mnogo više. Mene je oduševila Vojvodina, baš je dobro igrala", zaključio je priču za Novosti Zvezdan Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve