Nova vest
Fudbal

Petak, 08.08.2014.

18:21

HNS suspendovao sudijski dvojac

Sudije Domagoj Ljubičić i Zlatko Šimčić do kraja sezone neće suditi na utakmicama HNL, odluka je fudbalskog saveza te države.

Izvor: MLN

Autor: MLN

Default images

Nakon analize prva tri kola najvećeg ligaškog takmičenja Hrvatske, utvrđeno je da su njih dvojica doneli odluke protivne pravilniku igre, kao i da su oštetili klubove Hajduk i Istru.

Predsednik sudijske komisije HNS Ivan Peraić za medije je izjavio da su otkriveni brojni propusti u donošenju odluka i preduzimanju tehničkih i disciplinskih mera vezanih za utakmice pod istragom.

"Ljubičić je na utakmici Hajduk - Istra propustio da dosudi penal za domaćina, dok Šimčić nije bio dosledan u nedosuđivanju igranja lopte rukom u kaznenom prostoru domaće i gostujuće ekipe tokom utakmice Istra - Rijeka. Njima sledi pauza od jedne sezone", zaključio je Peraić.

Ovo nije prvi put da se u hrvatskom šampionatu poteže priča o neregularnosti takmičenja, budući da je Dinamo iz Zagreba u drugom kolu sumnjivim preokretom došao do pobede protiv svoje filijale Lokomotive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve